Foci

U21: kevés volt a két gól előny

A magyar U21-es válogatott 2-0-ra vezetett Horvátországban, azonban 3-2-re kikapott a hétfői felkészülései mérkőzésen.

Róth Antal legénysége Splitben vendégeskedett, a magyar válogatott pedig jól kezdte az összecsapást: a 21. percben két Simon, Ádám és Krisztián játszott össze egymással, utóbbi kapura lőtt, a labda a védőkről Gosztonyi András elé került, a Videoton fiatalja pedig nem hibázott közelről.

A 38. percben nőtt tovább a két csapat közti különbség, Gosztonyi átadását Balázs benjámin bombázta a léc alá, azonban a hórihorgas Pavlovic fejjel egalizált, 1-2-ről folytatták a felek a második félidőt.

A hazai pályán játszó horvátok szünetbeli cseréikkel jócskán megerősítették csapatukat, ennek pedig a hajrában lett meg az eredménye, előbb Skvorc bombázott a felsőbe 24 méterről, majd az utolsó pillanatokban egy vitatható büntetőt Kramaric értékesített, beállítva a 3-2-es végeredményt.

Róth Antal a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának úgy értékelt, hogy a tétmeccseken majd az első félidőben mutatott játékot szeretné látni, a döntetlent pedig igazságosabb eredménynek tartotta volna.

Eredmény:
Horvátország – Magyarország 3-2 (Pavlovic 40., Skvorc 80., Kramaric 90. – 11-esből ill. Gosztonyi 21., Balázs 38.)

A mieink összeállítása:
Gulácsi Péter (Megyeri Balázs, a szünetben) – Szokol Zsolt (Kálnoki-Kis Dávid, a 91. percben), Litauszki Róbert, Fiola Attila, Devecseri Szilárd – Kiss Máté (Hidi Patrik, a 64. percben), Simon Ádám (Takács Péter, a 86. percben) – Balázs Benjamin, Gosztonyi András (Simon András, a 89. percben), Simon Krisztián (Lázár Bence, a 62. percben) – Eppel Márton (Katona Máté, a 82. percben)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik