Foci

Eladósorban az AS Roma

Sztárjátékosokat és új stadiont ígért az AS Roma új tulajdonosának tartott Thomas Di Benedetto amerikai vállalkozó.

“Forza Roma!” – azaz Hajrá Róma! kiáltással érkezett meg hétfő reggel az olasz fővárosba a bordó-sárgák által messiásként ünnepelt Di Benedetto, és megkezdte a klubnak hitelező Unicredit bankkal való egyeztetést.

A tárgyaláson az eddigi tulajdonos Rossella Sensi, az olasz bank, valamint a Di Benedetto képviselte bostoni vállalkozói csoport vesz részt. A tervek szerint szerdán aláírják a szándéknyilatkozatot és az előszerződést, a hétvégi Roma-Juventus bajnoki mérkőzésen pedig Di Benedetto már a lelátón fog ülni – értesült a Corriere dello Sport.

A többi sportlap is úgy tudja, hogy a Roma csapatára pályázó öt vevő közül az Unicredit Di Benedettót tartotta a legmegbízhatóbb jelöltnek. Az olasz sajtó szerint az üzletember 70 millió euróért az AS Roma hatvan százalékát kapja meg, az Unicredit pedig negyven százalékot tart meg.

A Gazzetta dello Sport hétfői interjújában Di Benedetto – nevek nélkül – hat új játékost és új stadiont ígért az együttesnek: “az az álmom, ami a szurkolóké, hogy a Roma ismét a világ legjobb klubjai között legyen”. Vezetőedző-váltás helyett Di Benedetto arról beszélt, hogy a Romát az egész világon ismert márkanevű “médiavállalattá” akarja átalakítani.

Befektető társai között James Pallottát, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics egyik tulajdonosát említette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik