Foci

Rudolf: nem szégyen a jobbaktól tanulni

A Bari támadója szerint elképzelhető, hogy védekező taktikával lép pályára a magyar válogatott Amszterdamban.

Rudolf Gergely, a magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint fontos, hogy a hollandoktól elszenvedett pénteki 4-0-ás vereséget követően a csapat levonja a megfelelő tanulságokat, és ennek tudatában lépjen pályára az Európa-bajnoki selejtezők keddi összecsapásán.

“Nem erre készültünk, szerettük volna meglepni a hollandokat, én ebben bíztam az utolsó percig – mondta a szombat esti sajtótájékoztatóján az olasz Bari futballistája. – Úgy érzem, egy kicsit hamar kaptuk az első gólt, ez pedig visszavett a csapat lendületéből. Így nekünk ki kellett támadnunk, ezzel pedig a hollandoknak jóval nagyobb területük lett, amit ki is használtak.”

Rudolf – aki személy szerint élvezi az ehhez hasonló, nagy téttel bíró, teltházas mérkőzéseket – hozzátette: alaposan felkészültek a világbajnoki ezüstérmesből, ám ez nem mindig elég, főleg, ha az ellenfélben olyan játékosok vannak, akik a világ legjobb klubjaiban keresik kenyerüket.

“Úgy érzem, az első félidő első tizenöt percében egész jól játszottunk, lövéseink is voltak. Ugyanakkor igazi gólhelyzetünk gyakorlatilag nem is volt a meccsen. Szerintem azért ennél többre is képesek vagyunk” – nyilatkozta Rudolf.

A találkozót követően van der Vaart azt mondta, hogy a magyarok néha túlságosan is agresszívak voltak: “Kicsit idegesített minket, hogy tartják a labdát és nem akarnak előre jönni, talán ezért volt az, hogy néha kicsit lekéstünk, vagy éppen oda piszkáltunk, de szándékos durvaságról szó sem volt” – mondta Rudolf.

A keddi visszavágó kapcsán Rudolf elmondta: akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a válogatott védekező taktikával lépjen pályára az Amsterdam Arenában, és akár így is eredményes lehet. “Nem szégyen védekező taktikával felállni. Mi is ezt tettük a Barival például a Milan ellen, ahol 1-1-es döntetlent játszottunk, ami kifejezetten jó eredménynek számít. Nekünk is vannak gyors játékosaink, akik adott esetben el tudnak majd menni.” – nyilatkozta a csatár.

Rudolf hozzátette: a pénteki összecsapás alapján reális a négygólos különbség, ám a jobbaktól nem szégyen tanulni, és idővel fel lehet zárkózni ezekhez a válogatottakhoz. Egervári Sándor csapata kedden 20:30 órától Amszterdamban találkozik újra a világbajnoki ezüstérmessel.

Ajánlott videó