Foci

Sima volt: Magyarország – Hollandia 0-4

Puskás Ferenc Stadion, 23 811 néző. Vezeti: Carballo.

A találkozó után – talán mondhatjuk, hogy szerencsére – visszaestünk a realitások talajára, sokadszor bizonyosodott be, hogy az álmodozások bár szép pillanatokat okoznak, de nem biztos, hogy hasznosak.

Az Oranje félgőzzel is lazán nyerte a meccset, a mienk különösen a szélsővédelmi posztokon voltak rendkívül gyengék, de Gera Zoltán sem most játszott a legjobban.

A magyar csapat talán többet küzdött, mint anno a svédek és a portugálok ellen.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező:

Magyarország – Hollandia 0-4 (0-2)
gólok:
Van der Vaart (8.), Affelay (45.), Kuyt (54.), Van Persie (62.)

Az alábbiakban visszaolvasható a mérkőzés élő tudósítása, valamint megtekinthetők a találkozó góljai.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, a hollandok nagyon simán megnyerték a találkozót.

90. PERC: A hangosan beszélő közlése szerint hivatalosan 23 811 néző tekintette meg a holland válogatott gálaelőadását. Két percet hosszabbít a játékvezető. Két szurkoló rohant a pályára a meccs utolsó pillanataiban, a biztonságiak lekergették őket.

89. PERC: Ismét Vorm védett, mert Rudolf Geri ismét próbálkozott, 17 méterről szúrta rá.

86. PERC: Dzsudzsák Balázs lőtte kapura a labdát, de körülbelül egy méterrel fölélőtte a játékszert, nem akar összejönni a gól. Egy perccel később Czvitkovics Péter lőtt kapura, Vorm védett, a kipattanóból Dzsudzsák ismételt, azt is fogta Vorm.

SZABADRÚGÁS 86’
Magyarország
Rudolfot buktatta Pieters.

85. PERC: Ilyenkor szokták azt mondani, már mindkét csapat a találkozó végét várja… Pedig kedden ismét találkozunk Sneijderékkel! Aznap rendeznek egy másik találkozót is a csoportban, a svéd válogatott fogadja majd Moldovát.

Itt van a holland válogatott negyedik találata:

CSERE 81’
Hollandia
Van der Vaart helyett Strrotman.
CSERE 81’
Hollandia
Kuyt helyett Van Nistelrooy a pályán.

80. PERC: Próbálkoznánk, de nem jön össze a szépítő találat.

CSERE 79’
Magyarország
Priskin jött be Elek helyére.
LES 78’
Van Persie
Sneijder adta későn a lasztit.
SZÖGLET 75’
Magyarország
Gera elől elfejelték a labdát.

72. PERC: A magyar csapat képtelen elvenni a labdát a világbajnoki ezüstérmestől. A közönség egy része füttyel üdvözli a meglehetősen egyhangú játékot.

Itt van a harmadik holland gól:

Ők örülhetnek:

69. PERC: A hollandok rendkívül magabiztosan adogatnak, a mintegy 3 ezres vendégdrukker-sereg ollézik.

66. PERC: Sneijder fantasztikus játékos. Most Elia húzta meg (ha már bejött), Kuyt adta a labdát Sneijdernek, aki egy emeléssel próbálkozott, Király kint állt. A labda végül a kapufán csattant, a lécről levágódó labdát Kuyt fejelte vissza, a kapusunk védett. A támadás során Lipták ütközött Eliával: a hollandot érzékeny helyen érte el Lipták térde, ápolni kell a hollandot.

CSERE 65’
Hollandia
Elia jött be Affelay helyére.

65. PERC: Ez bizony a papírforma, és még van hátra 25 perc. A magyar csapat nem tud már érdemi erőt kifejteni, egyedül Rudolf és Dzsudzsák játszik veszélyesen.

62. PERC: Laczkó Zsolt rúgta ki teljesen ártalmatlan szituációban a labdát az oldalvonalon túlra. A bedobás után gyorsan ritmust váltottak a hollandok, Van der Wiel adta a labdát Van Persie-nek. Sakk-matt: a labda a kapuban. 0-4!

GÓÓÓL 62’
Hollandia
Van Persie az üres kapuba.
SÁRGA LAP 61’
Vanczák Vilmos
Affelayt buktatta ő is, nem bírunk vele.

59. PERC: Elek sárga lapja azt jelenti, hogy a Videoton játékosa nem játszhat a keddi mérkőzésen, Hollandiában.

SÁRGA LAP 59’
Elek Ákos
Affelayt buktatta hátulról.
SZÖGLET 57’
Magyarország
De Jong fejelte ki Gera beadását.

54. PERC: Eldőlt, ha még volt valakinek kétsége. Sneijder ugratta ki Van Persie-t a védők között, az Arsenal játékosa önzetlenül középre adott, Kuyt az üres kapuba passzolt – 0-3!

GÓÓÓL 54’
Kuyt, Hollandia
Van Persie adta a gólpasszt.

51. PERC: Jól indultunk meg, de a szögletből már nem alakult ki veszélyes helyzet.

SZÖGLET 51’
Magyarország
Gera lövése után.

50. PERC: Megint elaludtunk, kétszer is. Először Van Persie lőtt, majd Van der Wiel. Egy perccel később Gera Zoltán lőtt kapura, Vorm védett!

VÉDÉS 50’
Király Gábor
Van Persie lövését védte.
CSERE a szünetben’
Magyarország
Varga helyett Vadócz.
CSERE a szünetben’
Magyarország
Koman helyett Czvitkovics.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Magyarország
Gólra fel!

Itt a második gól – Affelay:

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! Ismét bebizonyosodott, hogy a két szélső védő posztján elképesztő hiányoságokkal küzd a magyar nemzeti csapat.

45. PERC: Vanczák teljesen egyedül hagyta Affelayt a jobb oldalon, behúzódott középre, ahelyett, hogy rajta maradt volna. Van der Wiel jobbról átlőtte neki a labdát, ő köszönte szépen, bevágta Király kapujába – 0-2!

GÓÓÓL 45’
Affelay
Kegyetlenül bevágta a labdát.
LES 45’
Rudolf
Elek labdája érte lesen.
SÁRGA LAP 43’
Koman, Magyarország
Affelayt buktatta.
SZÖGLET 43’
Magyarország
Vanczák harcolta ki, de nem lett semmi.

39. PERC: Laczkó hatalmas hibája után Kuyt maradt egyedül, ő vihette volna még, de nem tette, így messziről mellélőtt.

36. PERC: Laczkó Zsolt borzasztó bátortalanul játszik. Egy jó megoldás után megijed, és következik a rossz.

33. PERC: Gera ívelte a kapu elé a labdát egy ígéretes helyzet végén, így nem lett belőle semmi. Tíz másodperccel később Rudolf lőtt, de lepattant a labda. Megy előre a magyar csapat.

32. PERC: Affelay hagyott ki egy hatalmas helyzetet. Van Persie ugratta ki a leshatárról, de a Barcelona játékosa szerencsére fölévágta a labdát.

31. PERC: Emlékezhetünk, a portugálok is nagyon hamara vezetést szereztek a világbajnoki selejtezőben a Puskás Stadionban, és utána csak kínlódott a magyar válogatott. Most annyi a különbség, hogy tényleg hajtanak a mieink.

29. PERC: Dzsudzsák Balázs van der Vaartot és van der Wielt is megverte a bal oldalon, a sarokban, rá is szúrta a labdát, de Vorm védett. Elek és Laczkó vett még részt a támadásban, de a PSV játékosa alakította ki a nagy helyzetet.

28. PERC: Nagy mákunk volt, hogy Királyról nem egy holland elé pattant ki a labda.

SZABADRÚGÁS 28’
Hollandia
Sneijder 35 méterről lőtt, Királyról pattant ki.
LES 27’
Rudolf
Valóban lesen állt.

26. PERC: Affelay úgy megverte Laczkót, hogy még sokáig mutogatják majd a taktikai értekezleten, hogy hogyan nem szabad helyezkedni. Van Persie kapta Kuyttől a labdát, elesett a 16-oson belül, de nem kaptak büntetőt a hollandok.

24. PERC: Életveszélyes a holland csapat. Minden apró hiba után fel tudnak pörögni, és ez megzavarja a mieinket. Ezzel együtt nagyon küzd a magyar válogatott.

Ezzel a góllal vezet Hollandia a mieink ellen:

20. PERC: Gera Zoli harcolt ki egy szögletet Varga remek passza után, de a bíró kirúgást ítélt, kisebb hiba a spanyoltól.

Ápolás 18’
Varga, Magyarország
Vérzik az orra Van Persie ütésétől.
SÁRGA LAP 18’
Van Persie
Vargának nyúlt az arcába.

15. PERC: Nem sikerült tehát megúszni az első negyedórát kapott gól nélkül. A hollandok most már várják, hogy felfelé menjünk és így fellazuljunk.

12. PERC: Megint egy magyar letámadást, Elek Ákos tette ezt meg, de a kapu felé haladva a földbe gyökerezett a lába, láthatóan kicsit megijedt a lehetőségtől.

8. PERC: Ez gyors volt, az első védelmi megingásunkat kihasználták a venségek. Sneijder ugratta ki középen Van der Vaartot, a Tottenham csatára mellett nem állt senki, Lipták csak távolról, így kapura lőtt, Király csak beleérni tudott a labdába – 0-1!

GÓÓÓL 8’
Hollandia
Van der Vaart lőtt a kapuba.

8. PERC: Rudolf Geri szépen megcsinálta a jobb oldalon, három holland védő szorításában is kapura lőtte a lasztit, Vorm védett!

7. PERC: A magyar csapat megpróbálja már a hollandok térfelén letámadni az ellenfelet, és ez már bizony két alkalommal is bizonytalanságot szült a narancs védelemben.

5. PERC: Vorm könnyedén lehúzta a fejest.

SZÖGLET 5’
Magyarország
Dzsudzsák beadását fejelte ki Pieters.

2. PERC: Magabiztos holland adogatással kezdődött a meccs, de a mieink is bemutattak már egy cicázást Dzsudzsák és Varga főszereplésével.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Hollandia
Indulhat a nagy meccs!

Már a játékoskijáróban toporognak Geráék, a hangulat meglehetősen emelkedett a lelátón! Sőt, már a himnuszokat hallgathatjuk! Előtte Dárdai Pált, az 1997 óta 61 alkalommal a válogatottban is szerepelt játékost búcsúztatta Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

Schmitt Pál köztársasági elnök is ott van a Puskás Ferenc Stadion díszpáholyában, de ott van Hende Csaba honvédelmi miniszter és Polt Péter is.

Utoljára 25 évvel ezelőtt győztük le a hollandokat, akkor az a siker (is) a magyar válogatott világbajnoki részvételét jelentette. Détári Lajos és Esterházy Márton gólját ide kattintva meg is tekinthetjük hangolódásképpen.

Alig több mint 30 perc van hátra a spanyol Carlos Velasco Carbello kezdő sípszaváig. A szurkolók beengedése rendben zajlik, már közel 10 ezren bent vannak a Puskás Ferenc Stadionban.

45 perccel a meccs kezdete előtt már ismert a két kezdőcsapat is. Végül nem Vadócz és Lázár szerepel a magyar kezdőben, hanem Vanczák Vilmos és Varga József.

Magyarország: Király Gábor – Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Laczkó Zsolt – Elek Ákos, Varga József – Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

Hollandia: Vorm – Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters – de Jong, Van der Vaart – Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.

A kispadon a mieinknél Fülöp Márton, Pintér Ádám, Tököli Attila, Czvitkovics Péter, Vadócz Krisztián, Lázár Pál és Priskin Tamás ül.

Nagy várakozás, nagy remények, nagy győzelem? Vagy nagy várakozás és jön a már megszokott nagy bukta? Nem tudhatjuk, de reménykedni azt lehet, mindenképpen. Nem is tehetünk mást.

Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven középpályása azt mondta, a hollandok félvállról veszik a találkozót, nagyképűek, ezt pedig ki lehet használni.

Egervári Sándor, a mieink szövetségi kapitánya szerint benne lehet a meglepetés a meccsben, sikerült maximálisan felkészülni a narancsmezesek játékából, és meg lehet találni a rést a védelmükben.

Bert van Marwijk még magabiztosabban nyilatkozott – ő mindig ezt teszi -, és azt mondta, egyáltalán nem okozott neki fejfájást, hogy több játékos is sérülés miatt kénytelen kihagyni ezt az Európa-bajnoki selejtezőt.

Mint ismert, a holland csapatból hiányzik Stekelenburg kapus, Arjen Robben, a Bayern középpályása, Mark Van Bommel, a Milan favágója és Huntelaar is a támadósorból.

Mi sem kerülhetjük meg, hogy Szalai Ádám, a Mainz légiósa sérülése nagy érvágást jelent, és feltehetően Hajnal Tamás sem a legjobb állapotban ülhet le (talán) a kispadra.

Az Eb-selejtező csoportot Hollandia vezeti, a világbajnoki ezüstérmes eddigi összes meccsét megnyerte. A magyar válogatott a második: először kikaptunk Svédországban, majd legyőztük San Marinót, Moldovát és Finnországot is.

A E-csoport állása:

1. Hollandia 4 4/0/0 12-2 12 pont
2. Magyarország 4 3/0/1 12-4 9 pont
3. Svédország 3 2/0/1 9-4 6 pont
4. Moldova 4 2/0/2 5-3 6 pont
5. Finnország 4 1/0/3 10-6 3 pont
6. San Marino 5 0/0/5 0-29 0 pont

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

flag of the european union on broken brick wall and half usa united states of america flag, crisis president and europe for europe business customs duties on products tax export and import concept
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.