Foci

Kiprich: a vereség a papírforma

Az egykori magyar válogatott labdarúgó szerint jó úton halad a magyar labdarúgás.

Az Egervári Sándor vezette magyar nemzeti együttes pénteken a Puskás Ferenc Stadionban próbálja meg azt, ami válogatottunknak közel 27 éve nem sikerült: legyőzni Hollandia legjobbjait. Legutóbb 1984. október 17-én diadalmaskodtak mieink, akkor Rotterdamban 2-1-re nyertünk Détári és Esterházy találatának köszönhetően.

A legutóbbi két randevún két nagy zakót szenvedtünk: 1994-ben Eindhovenben 7-1-re, tavaly nyáron Amszterdamban 6-1-re diadalmaskodtak a németalföldiek.

Tagja volt annak a csapatnak a korábbi válogatott csatár, Kiprich József is, aki pályafutása során megfordult a holland Feyenoordban is. A közelgő Európa-bajnoki selejtező kapcsán az egykori klasszis úgy fogalmazott a kisalfold.hu-nak, hogy az utóbbi években sikerült helyretenni az utánpótlást, valamint Egervári Sándor is remekül építi be a fiatalokat a felnőtt csapatba, ugyanakkor még így is óriási a lemaradásunk az oranje mögött, így szerinte már a pontszerzés is bravúr lenne, a papírforma magyar vereséget vetít előre.

Kiprich József nagyon örül neki, hogy Dzsudzsák Balázs személyében ismét van egy sikeres magyar labdarúgó Hollandiában, ugyanakkor szerint a szélső már kinőtte az Eredivisiét és inkább Spanyolország felé kellene vennie az irányt.

A magyar válogatott pénteken 20.30-tól látja vendégül Bert van Marwijk legénységét, a visszavágóra négy nappal később kerül sor Amszterdamban.

AJÁNLOTT LINK:

Kiprich: Hollandia ellen nincs veszítenivalónk (kisalfold.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik