Foci

A Juve lecsapna a Milan legendájára

Lapértesülések szerint a torinóiak leszerződtetnél a Milánóban kegyvesztetté váló Andrea Pirlót.

A veterán középpályásának ugyanis lejár a szerződése az idény végén, márpedig a Milan vezetősége nem kívánja meghosszabbítani a 31 éves labdarúgó kontraktusát.

A Juventus egyik bennfentese a goal.com szakportálnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy Torinóban felkapták a fejüket a hír hallatán, így Giuseppe Marotta, a Juventus sportigazgatója már találkozott Adriano Gallianival, a Rossoneri alelnökével Andrea Pirlo ügyében, hogy a Zebrák mikor is tehetnének szert a játékos szolgálataira. Az egyetlen problémát Pirlo fizetése jelentené, amennyiben a játékmester engedne 3 és félmillió eurós igényéből, a Juvénál már 2,5 milliót megadnának neki.

Mindeközben Angliában olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Manchester City is vinné a rutinos olaszt, a bennfentes szerint azonban a Juventus tűnik biztos befutónak.

Pirlo Bresciában nevelkedett, majd ott is kezdte profi karrierjét, megfordult még az Inter és a Reggina együttesében, mielőtt 2001-ben leszerződtette volna a Milan 35 milliárd olasz líráért, mintegy 18 millió euróért. A 72-szeres válogatott labdarúgó 281 meccsen 32 gólt szerzett a piros-feketéknél, egy-egy bajnoki cím, Olasz Kupa, Olasz Szuperkupa és FIFA-klubvilágbajnokság megnyerése mellett a Bajnokok Ligájában és az Európai Szuperkupában is kétszer ért a csúcsra.

A 2006-os világbajnokságot megnyerte hazája válogatottjával, a döntő legjobbjának ítélte meg őt a FIFA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik