Foci

Hetvenéves Verebes József

A Mágust a Magyar Labdarúgó Szövetség is köszöntötte a jeles alkalom apropóján.

Sokan ott voltak az egykori szövetségi kapitány üdvözlésén, így Vági Márton főtitkár, Berzi Sándor alelnök, Nyilasi Tibor sportigazgató, Szepessy László, Verebes egykori játékosa, jelenleg szövetségi edző, Borbély Zoltán, a szövetség Jogi- és Sajtóirodájának vezetője és Szániel János, a Rába ETO egykori ügyvezető elnöke.

Nyilasi Tibor szerint a Mágusnak nagyon erős kisugárzása van, ezt ő ellenfélként is megtapasztalhatta, és Verebes a 80-as években az ország egyik legjobb edzője volt, és ma is az ő szellemsiége áll hozzá a legközelebb. Forradalmi, bátor szemlélettel néz a labdarúgás felé, annak alapjait pedig nem könyvből tanulta.

Verebes József 1941. március 3-án született Budapesten, játszott a Fradiban, a BVSC-ben és a Budafokban. Edzőként a Kecskemét, a Videoton trénere volt, majd a Győri ETO-hoz került, ahol legnagyobb sikereit is elérte. Az üt év alatt mindig a dobogón végzett, 1982-ben és 1983-ban bajnok lett a zöld-fehérekkel.

Egy dal az MTK-s időkből:

1986-ban az MTK-hoz került, rögtön bajnok lett. Később dolgozott a Honvédnél, a Vasas, a Diósgyőr, a Szeged, a Pápa, a Gödöllő és a Vác felkészítőjeként. Kétszer volt szövetségi kapitány is.

Győrtől megkapta a Pro Urbe-díjat, 2007-ben pedig a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik