Foci

Újabb négy évig Platini az UEFA elnöke

Az Európai Labdarúgó Szövetség francia vezetőjét közfelkiáltással választották újra.

További négy évig lesz az európai szervezet első embere az 55 éves francia sportvezető, aki egyébként az egyedüli jelölt volt a posztra a párizsi kongresszuson.

Több fontos döntés is született az ülésen, amelyek közül a,legfontosabb, hogy az UEFA a jövőben központilag értékesíti a televízós jogokat. Így állapodott meg a szervezet 53 tagszövetségével.

Michel Platini

elnök szerint a megállapodás garantált bevételt biztosít a tagszövetségeknek, amelyek így nem teszik ki magukat annak a veszélynek, hogy pénzt veszítenek, ha olyan csoportba kerülnek, amelyben nincs igazán közönségcsalogató rivális.

Jelenleg a nemzeti futballszövetségek önállóan adják el saját mérkőzéseik közvetítési jogait. Az UEFA párizsi kongresszusán bejelentett egyezség értelmében az európai konföderáció a 2016-os Eb- és a 2018-as vb-selejtezőket fogja központilag értékesíteni.

A tanácskozáson felszólat Sepp Blatter, a FIFA elnöke, aki bejelentette, még egy ciklust töltene ki a szervezet élén.

“Mindannyian tudják, hogy újabb négy évet szeretnék eltölteni a FIFA élén, de ez az utolsó elnökválasztás, amelyen elindulok” – fogalmazott a 75 éves svájci sportvezető, akinek kihívója akad a közelgő elnökválasztáson a katari Mohamed Bin Hamman személyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik