Foci

Messi és Mourinho kaszál a legtöbbet

A France Football összesítése szerint a Barcelona sztárja 31 millió eurót is megkeres évente. Az edzők között Mourinho élhet a legnagyobb lábon.

Lionel Messi után Cristiano Ronaldo következik a sorban a futballisták között, a Real Madrid portugál sztárja – a fizetést és a nyilvános reklámszerződéseket is számolva – összesen 27,5 millió euróval gazdagodik évente, míg a manchesteri Wayne Rooney 20,7 milliót tehet zsebre, ezzel harmadik.

Az első húsz helyezett között heten képviselik az angol első osztályt. Az Észak-Amerikában szereplő David Beckham ötödik (19 millió), Thierry Henry pedig tizenegyedik (13,6 millió).

Az edzők között José Mourinho az első, a Real Madrid mestere 13,5 milliót keres, mögötte Pep Guardiola olyan sokkal nincs lemaradva, a Barcelona trénerének éves jövedelmét 10,5 millió euróra becsülik. Az Internél nemrégiben megbukott Rafa Beniteznek 10,2 millió, míg Fabio Capellónak, az angol válogatott szövetségi kapitányának 8,5 millió jut évente.

Érdekesség, hogy a futballisták “jócskán” le vannak maradva Tiger Woodstól, a világhírű golfozó 53 millió eurós jövedelmével a legjobban kereső sportoló.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik