Foci

Idegenben nyert a Villarreal és a Sevilla

A spanyol bajnokság vasárnap esti meccsein az Athletic Bilbao és a Valencia is hazai pályán kapott ki 1-0-ra.

Időrendi sorrendben haladva a Sárga Tengeralattjáró bilbaói vendégjátékával illik kezdenünk: a két csapat nem kápráztatta el a nagyérdeműt az első félidőben, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, leginkább a mezőnyben birkóztak a felek.

Fordulás után aztán gyorsan megszerezte a vezetést a Villarreal, Ruben talált be Valero passzából. Vérszemet kapott a góltól az Athletic Bilbao, amely átvette a kezdeményező szerepét a folytatásban, azonban hiába a hazaiak minden igyekezete, a vendégek védelme becsülettel állta a rohamokat, így zsebben lett a három pont. Az Athletic Bilbao vereségével nem tudta beelőzni az Espanyolt, míg a Villarreal a valencia pontvesztésében bízhatott.

Ruben gólja:

Ami aztán némi meglepetésre jött is a vasárnap késő esti mérkőzésen: egy számtalan helyzettel tarkított rangadón a Sevilla Rakitic 70. percben szerzett góljával segítette a dobogó legalsó fokára a Villarrealt, csapata pedig a győzelemnek köszönhetően lerázta magáról a madridi rangadón 2-1-re elbukó Atléticót a hetedik helyért folytatott küzdelemben.

Rakitic találata:

Eredmények:
Athletic Bilbao – Villarreal 0-1 (Ruben 58.)
Valencia – Sevilla 0-1 (Rakitic 70.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik