Foci

Dzsudzsákék otthon diadalmaskodtak

A PSV Eindhoven hazai pályán verte 1-0-ra az Utrecht gárdáját a holland bajnokságban.

A PSV már a találkozó elején a kapuja elé szögezte a vendég Utrechtet, azonban a hazai mezőnyfölény csak nem akart góllá érni. Az első félidőben a legnagyobb helyzet Berg előtt adódott, a rossz formában lévő támadó félfordulatból nem tudta bevenni a kaput két méterről – igaz az eindhoveniek joggal reklamálhattak volna egy büntetőért, a vendégek védője ugyanis kezezett az akció során.

Fordulás után aztán gyorsan az Utrecht hálójában táncolt a labda, Bakkal talált be közelről, majd ezt követően a PSV-nek több ziccere is akadt, de nem tudta hamar dűlőre vinni a dolgot az Eindhoven.

A legvégén így izgulhatott a hazai gárda, azonban ezúttal nem kapitulált a védelem az utolsó pillanatokban, így három pont lett a jutalom. Dzsudzsák Balázs kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, többször is lövéssel próbálkozott, illetve a beadásai, pontrúgásai is veszélyesek voltak.

Kora délután az Ajax meglepetésre 3-2-re kikapott a Den Haagtól, így nem tudott felzárkózni az élen álló PSV-re. Egy másik üldöző, a Twente ugyanakkor nyernt, így továbbra is egy pont hátrányból követi az Eindhovent.

A játéknap “magyar” rangadóján Bodor Boldizsár a 83. percben állt be a Feyenoordot 3-0-ra legyőző Rodába. Simon Krisztián a kispadon ragadt.

Eredmények:
PSV – Utrecht 1-0 (Bakkal 54.)
Den Haag – Ajax 3-2 (Kubik 31., Immers 76., Derijck 87. ill. Vertonghen 70., Eriksen 85.)
Roda – Feyenoord 3-0 (Hadouir 7., Junker 43., Biseswar 90. – öngól)
Excelsior – Twente 0-2 (Janssen 38., 67. – a másodikat 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik