Foci

A Chelsea braziljaival verte a Cityt

A Chelsea hazai pályán 2-0-ra verte a Manchester Cityt az angol bajnokság 29. fordulójának rangadóján.

A Chelsea uralta az első félidőt, a Manchester Citynek igazából csak momentumai voltak a Stamford Bridge-en a bíztató első tíz percet leszámítva, a hazaiak a Malouda, Torres, Kalou támadótrióval számos helyzetet dolgoztak ki, több ízben is csak a vendégvédelem koncentrációjának volt köszönhető, hogy a londoniak nem szerezték meg a vezetést.

Carlo Ancelotti fiai a második felvonásban is kapujuk elé szögezték a Cityt, azonban mivel továbbra sem jött a gól, az olasz szakember beküldte Nicolas Anelkát és Didier Drogbát. A győztes gólt azonban nem ők, hanem a brazil David Luiz szerezte, aki az elefántcsontparti szabadrúgását csúsztatta Kolarov szorítása ellenére a kapuba, talpra ugrasztva még Roman Abramovicsot is. A hajrában még Luiz honfitársa, Ramires is betalált egy szép szóló végén, 2-0-ra nyert a Chelsea.

A három pont azt jelenti, hogy a Chelsea a Manchester City nyakában liheg, a londoniak hátránya mindössze egy pont a riválissal szemben, Roberto Mancini legénysége ráadásul eggyel több meccsen van már túl.

Eredmény:
Chelsea – Manchester City 2-0 (David Luiz 79., Ramires 92.)

David Luiz gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik