Foci

Ribéry mentette meg a Bayernt

A Hamburg múlt héten fél tucat gólt kapott, most ugyanennyit lőtt a Bundesliga 27. fordulójában.

A Bayern München gyógyírt keresett a hétközi Bajnokok Ligája-kiesésre, és nagy nehezen sikerült is enyhíteniük a sebeken. A bajorok nem vehették félvállról mai mérkőzésüket sem, hiszen a bajnokságban csak negyedikek, így nem állnak BL-selejtezőt érő pozícióban.

Az Inter ellen is gólt szerző Gomez találatával hamar előnybe került Louis van Gaal csapata a Freiburg otthonában, Ribery középre ívelt szabadrúgását továbbította a kapuba a támadó. Nem tartott azonban sokáig az előny: Papiss Demba Cisse először még büntetőt hibázott, pár perccel később viszont közelről már eredményes volt.

Amikor már úgy tűnt, csak egy pontot szereznek a müncheniek, a 88. percben jött Ribery, és távolról kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel a Bayern begyűjtötte a három pontot.


Fre – Bay GOALS www.rojadirecta.es by kehl3

A Hamburg egy félidő alatt eldöntötte a három pont sorsát a Köln ellen, már 4-0-ra vezettek a szünetben. A Bayern elleni 0-6 után edzőt váltó alakulat most maga is megtapasztalhatta, milyen fél tucat gólt szerezni, végül saját közönségük előtt 6-2-re nyertek Podolskiék ellen.

Megtartotta előnyét a Bayernnel szemben a Hannover, miután a bajnoki harmadik helyezett 2-0-ra verte a középmezőnyben tanyázó Hoffenheim csapatát. A Werder Bremen idegenben nyert 3-1-re a Nürnberg ellen, míg a kiesés elől menekülő Frankfurt és St. Pauli csatáját az előbbi alakulat nyerte, 2-1-re.

Eredmények, Bundesliga, 27. forduló:

Freiburg – Bayern München 1-2
gólszerzők: Cisse (17.) illetve Gomez (9.), Ribéry (88.)

Hamburg – 1. FC Köln 6-2
gólszerzők: Petric (12., 38., 43.), Ben-Hatira (32.), Kacar (52.), Zé Roberto (11-esből 58.) illetve Jajalo (50.), Podolski (63.)

Hannover – Hoffenheim 2-0
gólszerzők: Ya (38.), Abdellaoue (53.)

Nürnberg – Werder Bremen 1-3
gólszerzők: Gündogan (30.) illetve Wagner (11-esből 26. és 89.), Pizarro (50.)

Eintracht Frankfurt – St. Pauli 2-1
gólszerzők: Gekas (11-esből 34.), Gekas (77.) illetve Takyi (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik