Foci

Pápán ikszelt a Rákóczi

A Monicomp Liga 20. fordulójában a Pápa a Kaposvárral, a Siófok a Vasas-Híddal játszott döntetlent hazai pályán.

A Pápa volt aktívabb a találkozó elején, a hazaiak előtt a 10. percben adódott az első igazán nagy lehetőség, azonban Maric passza után Quintero körülményesen vette át a labdát, lövésébe így bele tudott lépni egy kaposvári védő. Már majdnem fél órája ment a játék, amikor Sisa Tibor legénysége először veszélyeztetett, Farkas lökete azonban elkerülte Szűcs Lajos kapuját.

A 32. percben megszerezte a vezetést a Lombard, Bárányos indította Quinterót, aki elől még mentettek a védők, a játékszer azonban pont a tizenhatos magasságában érkező Maric elé került, a támadó középre tartó lövése pedig kifogott Kovács kapuson, igaz nem biztos, hogy tisztán látta az akciót előtte álló védője miatt.

Fordulás után is a Pápa került helyzetbe először, majd a Kaposvár szerezte meg a vezetést, Peric vezette fel a labdát a hazai tizenhatosig, a védők ugyan szerelték, azonban a labda Hegedűs elé került, a középpályás még igazított egyet rajta, mielőtt kilőtte a hosszú alsót, 1-1.

Szinte azonnal válaszolhatott volna a Lombard, egy kényszerítő után Gyömbér került lövőhelyzetbe, egy védő azonban belelépett a próbálkozásba, a szögletből pedig semmi nem lett. Újabb gól már nem született a rendes játékidőben, döntetlennel és pontosztozkodással zárult a találkozó.

Eredmény:
Lombard Pápa – Kaposvár 1-1 (Maric 32. ill. Hegedűs 66.)

Mindeközben Siófokon az égiek nem fogadták kegyeikbe a labdarúgókat, felázott talajú pályán várták a Balaton-partiak a Vasast, ennek megfelelően az első félidő igen csapnivalóra sikeredett, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, nagyobb helyzetet pedig nem is láthatott a publikum.

A második felvonásban is inkább a hazaiak kezdeményeztek, a fővárosiaknak sokszor az is nagy feladatnak bizonyult, hogy átvigyék a labdát a felezővonalon. A játékrész közepén a piros-kékek is megemberelték magukat, elsősorban Lázok volt nagyon aktív, a hazai védelem azonban állta a sarat.

A döntés végül elmaradt, 0-0-s döntetlen lett a párharc vége.

Eredmény:
Siófok – Vasas-Híd 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik