Foci

Palermóban bukott a Milan

Az olasz listavezető negyedik vereségét szenvedte el a szezonban, holnap akár két pontra is lecsökkenhet az előnye.

Ibrahimovicék gyenge formáját már a múlt heti, Bari elleni hazai döntetlen is jelezte, de az az eredmény akkor még elég volt arra, hogy a piros-feketék megtartsák öt pontos előnyüket az Interrel szemben az olasz labdarúgó-bajnokságban. A svéd klasszis három meccses eltiltását tölti, így ő nem léphetett pályára a mai mérkőzésen.

A Palermo hazai pályán mindig veszélyes, most a bajnoki listavezetőt készültek megtréfálni, és sikerrel is jártak. A 10. percben egy szöglet után Dorin Goian elé került a labda, aki nem zavartatta magát a – helytelenül – lest reklamáló Milan védőitől, és a léc alá rúgta a hazaiak vezető gólját.

Mint kiderült, ez egyben a három pontot is jelentette, a Milan gólképtelen maradt. A Palermo a Juventust megelőzve felugrott a hetedik helyre, a milánóiak maradtak a tabella élén, de ha holnap az Inter legyőzi a Leccét, két pontra olvad az előnye Allegri csapatának.

A másik mai mérkőzésen a forduló előtt ötödik Lazio hazai pályán 1-0-ra verte a kiesés elől menekülő Cesenát. A rómaiak gólját Zarate szerezte, már a mérkőzés második percében.

Eredmények, Serie A, 30. forduló:

Palermo – Milan 1-0 (1-0)
gólszerző: Goian (10.)

Lazio – Cesena 1-0 (1-0)
gólszerző: Zarate (2.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik