Foci

Nem hibázott a Barca

A katalánok begyűjtötték a három pontot a Getafe ellen, de ezúttal csak minimális különbségű győzelmet arattak a Nou Campban.

A mérkőzés előtt a stadion kivetítőin a héten tumorműtéten átesett Eric Abidal tiszteletére játszottak le egy videóüzenetet, majd a 22. percben – a játékos mezszámára utalva – ismét a francia védőt ünnepelte a publikum.

Addigra ráadásul már a vezetést is megszerezte a Barcelona, Daniel Alves “dropból” ragasztott hatalmas gólt a kapu bal oldalába.

A második félidő elején megduplázta előnyét a katalán sztárgárda, Messi passza után Bojan Krkic lövése pattant meg egy védő lábán, védhetetlenül vágódva a Getafe kapujába.

A vendégek azért még ráijesztettek a Barca szurkolóira, Moral a 88. percben szépített, de pontot már nem tudtak szerezni a vendégek. A listavezető nyolc pontra növelte előnyét a Real Madriddal szemben, de José Mourinho csapata még ma visszaállíthatja a különbséget, amennyiben legyőzi az Atletico Madridot.

A mérkőzés góljai:

A mai nap másik mérkőzésén Mallorcán szenvedett egygólos vereséget a Pintér Ádámot is foglalkoztató Real Zaragoza. A magyar hátvéd a cserepadról nézte végig a mérkőzést, csapata az utolsó fél órában emberhátrányban futballozott.

Eredmények:

Barcelona – Getafe 2-1 (1-0)
gólszerzők: Dani Alves (17.), Krkic (50.) illetve Moral (88.)

Real Mallorca-Real Zaragoza 1-0 (0-0)
gólszerző: De Guzman (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik