Foci

Legyőzte a Győr a Fradit

A Győri ETO együttese 1-0-ra verte a Ferencvárost hazai pályán a Monicomp Liga 20. fordulójában.

Az ETO már az összecsapás elején kidolgozott két ígéretes helyzetet, előbb Alekszidze, majd Dinjar lövését kellett szögletre menteni Ranilovic kapusnak. Ezt követően kissé visszább vettek a felek, majd bő negyedóra játék után már a Fradi is fel-fel bukkant a győri kapu előtt.

A 25. percben ismét Ranilovicnak kellett bravúrt bemutatnia, Alekszidze vette célba a kaput nyolc méterről, majd Koltai tovaszálló lökete zárta az első félidőt, 0-0-val fordultak a felek.

A második játékrész elejét is Csertői Aurél csapata kezdte jobban, majd az 50. percben a vezetést is megszerezte az ETO, Koltai tette középre a labdát a jobb szélről, Alekszidze Csizmadia és Dragóner között bevetődve továbbította a lasztit a hálóba, Ranilovic tehetetlen volt.

A bekapott gól felrázta a Ferencvárost, a fővárosiak beköltöztek a hazaiak térfelére, a Győr ezekben a percekben inkább a kontrákra rendezkedett be. Az etap felére ismét a mezőnyjátéké lett a főszerep, küzdöttek a felek becsülettel, a kapuk azonban nem igazán forogtak veszélyben.

A hajrát nagyon megnyomta a Fradi, főleg az utolsó perceket, azonban hiába Prukner László játékosainak minden igyekezete, Csertői Aurél első győzelmét ünnepelhette az ETO vezetőedzőjeként.

Eredmény:
Győri ETO – Ferencváros 1-0 (Alekszidze 50.)

A délután másik mérkőzésén a hazai pályán játszó Honvéd hiába igyekezett a sereghajtó Szolnok ellen, a győztes gólt csak nem sikerült megszerezni, a legközelebb Danilo kapufájánál (fejjel kísérletezett a légiós) járt a találathoz a fővárosi gárda, igaz a vendégek az utolsó percekben meccslabdát rontottak, Tchami perdített kapu fölé, a vége 0-0 lett.

Eredmény:
Budapest Honvéd – Szolnok 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik