Foci

Botlott az Arsenal, a Manchester kihasználta

Az Ágyúsoknak a döntetlenért is meg kellett szenvedniük, míg a Manchester United az utolsó percekben jutott a három ponthoz.

Hamar hátrányba került az Arsenal a kiesés elől menekülő West Bromwich Albion otthonában: egy szöglet után Steven Reid bólintott az Ágyúsok kapujába a mérkőzés harmadik percében. A félidő felénél hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki, egymás után Robin van Persie és Scott Carson is gólt szerezhetett volna, előbbi azonban kapufára fejelt, utóbbi a kipattanót rúgta a kapusba.

Az 58. percben Odemwingie kihasznált egy hatalmas védői hibát, így már 2-0-ra vezetett a WBA. A 71. percben Arshavin révén sikerült szépítenie az Arsenalnak, hét perccel később már egyenlítettek is a londoniak, van Persie csapott le egy labdára az ötösön belül, meglepve a bizonytalankodó birminghami védelmet. Több gól már nem esett, Arséne Wenger csapata elszórt két pontot.

Az egyenlítő találat:

A Manchester United hazai pályán fogadta a hetedik helyen álló Boltont, nagy meglepetésre viszont Sir Alex Ferguson csapata hosszú ideig képtelen volt gólt szerezni. A hazaiak emberhátrányba is kerültek a meccs végére, Evans előtt villant a piros lap.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Berbatov már megtalálta a hálóba vezető utat, így a bajnoki listavezető két pontot vert az Arsenalra, így összesen már öt egység az előnye.

Berbatov győztes gólja:

Az Aston Villa hazai pályán kikapott a Wolverhampton Wanderers ellen, ezzel már őket is komolyan fenyegeti a kiesés réme. A Wolves már korábban veszélybe került, ez a győzelem azonban nagy segítség volt a felzárkózásban.

Szintén kiesés közeli helyet foglal el a tabellán a Blackburn és a Blackpool, mindkét csapatnak 32 pontja volt a forduló előtt. A Blackpool már az első félidőben két góllal vezetett, a hazaiak azonban előbb szépítettek, majd a 90. percben egyenlíteni is tudtak.

Fölényesen nyert a Stoke City, hazai pályán 4-0-ra intézték el a Newcastle csapatát, ezzel a két csapat közül már a Stoke helyezkedik el előkelőbb helyen a tabellán.

A forduló kiesési rangadóján a sereghajtó Wigan látta vendégül a 18. helyen álló Birmingham gárdáját. A vendégek már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, de a Wigan még az első félidő közepén egyenlített, a 90. percben pedig a győztes találatot is bevitte, ezzel pedig közelebb lopta magát az előtte állókhoz.

Eredmények, Premier League, 30. forduló:

West Bromwich Albion – Arsenal 2-2
gólszerzők: Reid (3.) Odemwingie (58.) illetve Arshavin (70.), Van Persie (78.)

Manchester United – Bolton 1-0
gólszerző: Berbatov (88.)

Aston Villa – Wolverhampton 0-1
gólszerző: Jarvis (37.)

Blackburn Rovers – Blackpool 2-2
gólszerzők: Samba (49.), Hoilett (90.) illetve Adam (11-esből 25., 29.)

Stoke City – Newcastle 4-0
gólszerzők: Walters (28.), Pennant (46.), Higginbotham (49.), Fuller (90.)

Wigan – Birmingham 2-1
gólszerzők: Cleverley (25.), Figueroa (90.) illetve Ridgewell (6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik