Foci

Szünetelnek a japán focibajnokságok

Bizonytalan időre felfüggesztették a japán első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmeit a földrengés miatt.

Helyi sajtóértesülés szerint a J. League vezetősége kedden döntött arról, hogy április elején még biztosan nem folytatódnak a sorozatok, arról pedig már egy nappal korábban határozott, hogy az összes márciusi mérkőzést törli.

“Rögtön tisztában voltam vele, hogy nem egy átlagos földrengésről van szó” – utalt Ibata Sigeru, a Kashima Antlers elnöke a szigetország északkeleti partvidékét sújtó pénteki 9-es fokozatú földmozgásra és az annak nyomán keletkezett pusztító szökőárra. A legfrissebb jelentések alapján 2414-en vesztették életüket, és 3118 embert tartanak nyilván eltűntként. Becslések szerint tízezernél is több emberéletet követelhetett a természeti katasztrófa.

“Nem tudjuk megmondani, mikor folytatódhatnak a bajnokságok. A helyzet napról napra egyre rosszabb” – tette hozzá a klubvezető.

A fukusimai atomerőműben bekövetkezett robbanások miatt jelenleg rendkívül nagy a nukleáris veszély Japánban.

A szigetországban egymás után születnek döntések sportesemények időpontjának módosításáról. Hétfőn többek között a március 21. és 27. közé Tokióba tervezett műkorcsolya-világbajnokságot halasztották el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik