Foci

A ZTE jutott a legjobb négy közé

Hazai pályán 2-1-re legyőzték az MTK-t a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

A párharc első mérkőzése meglehetősen unalmasra sikeredett, az MTK otthonában egyik csapat sem volt képes a gólszerzésre, így a zalaegerszegi visszavágó előtt a hazaiak voltak esélyesebbek a továbbjutásra. A bajnokságban tizenegy pozíció választja el a két együttest, az egerszegiek már elérték a dobogó legalsó fokát.

Csank János együttese ennek megfelelően veszélyesebben kezdett, már a második percben vezethettek volna, a fővárosiak kapusa azonban bravúrosan hárított. A 10. percben Szatmári helyett már a kapufa blokkolt, Panikvar szerezhette volna meg a vezetést a hazaiaknak.

Felébredt az MTK, a 13. percben már Vlaszáknak kellett nagyot védenie, miután Kanta egymagában vezethette rá a labdát. A vezetést azonban a hazaiak szerezték meg, a 36. percben Delic lőtt kapufás gólt 15 méterről.

A 43. percben egyenlített Garami József csapata, Könyves talált be a hazai kapuba. A félidőben – idegenben szerzett góljának köszönhetően – a fővárosi alakulat állt továbbjutásra.

A második játékrészben nem kellett hozzá sok idő, hogy ismét maga felé billentse a mérleg nyelvét a ZTE, Turkovs első gólját szerezte a csapat színeiben. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de az MTK kontrákból nem volt veszélytelen az egerszegi kapura.

Urbán nagyjából 20 perccel a vége előtt ígéretes egyenlítési lehetőséget puskázott el, több komoly helyzet azonban már nem adódott, így Csank János csapata folytathatja a Magyar Kupa elődöntőjében.

Eredmény, Magyar Kupa, negyeddöntő:

ZTE FC – MTK Budapest 2-1 (1-1)
gólszerzők: Delic (36.), Turkovs (48.) illetve Könyves (43.)

Továbbjutott a Zalagerszeg, 2-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik