Foci

A Roma nyerte a városi rangadót

Indulatos meccsen kerekedtek felül a Farkasok Totti két góljával.

A Serie A vasárnap délutáni mérkőzései közül kétségkívül kiemelkedett a Roma-Lazio városi rangadó, amelynek nem csak az ősi rivalizálás, hanem a Bajnokok Ligája indulást érő helyezésekért zajló küzdelem is kiemelt jelentőséget adott. A két csapat között a forduló előtt öt pont volt a különbség, a Lazio a negyedik, a Roma a hatodik helyet foglalta el a tabellán.

A Farkasok kezdőcsapatában Francesco Totti is helyet kapott, annak ellenére, hogy a hét közben még sérüléssel bajlódott, így kérdéses volt a játéka.

Az első félidő nagy küzdelmet, de kevés gólszerzési lehetőséget hozott, ezek közül a legnagyobbat mindjárt az 5. percben, amikor Pizarro távoli lövésével a keresztlécet találta el. A játékrész másik nagy helyzete is a Roma előtt adódott, Juan közeli próbálkozását Ledesma blokkolta.

A második félidő 66. percében a Lazio előtt adódott nagy lehetőség: Floccari fejelhetett kedvező helyzetből, épphogy a kapu mellé. A 70. percben megtört a gólcsend, Tottinak gurítottak le egy szabadrúgást, a Roma kapitányának lövése a vizes talajon Muslera kapus keze alatt a kapuba vágódott. Nem sokkal később Matuzalem vett volna elégtételt, amikor a földön fekvő Totti arcát talpalta le. Csúnya jelenet volt, de a játékvezető nem észlelte.

A meccs hátralévő részében is domináltak az indulatok, Radu a 88. percben a partjelző orra előtt egy méterrel próbálta lefejelni a szabadrúgáshoz készülődő Simpliciot, piros lap lett a “jutalma”.

A 90. percben büntetőhöz jutott a Roma, Simplicio tűnt el két védő között egy beadásnál. A Lazio játékosai addig pöröltek a bíróval, amíg Ledesma is a kiállítás sorsára jutott. Totti nagy erővel, magasan a kapu közepébe helyezett, 2-0-ra nyert a Roma, így két pontra megközelítette városi riválisát.

Fölényesen nyert az Udinese Cagliariban, a Fiorentina pedig Veronából hozta el a három pontot. A genoa hazai pályán legyőzte a Palermót.

Eredmények, Serie A, 29. forduló:

Roma – Lazio 2-0 (0-0)
gólszerző: Totti (70., 93. – 11-esből)

Cagliari – Udinese 0-4 (0-2)
gólszerzők: Benatia (43.), Sanchez (44.), Di Natale (48., 54.)

Catania – Sampdoria 1-0 (0-0)
gólszerző: Llama (75.)

Chievo – Fiorentina 0-1 (0-0)
gólszerző: Vargas (48.)

Genoa – Palermo 1-0 (0-0)
gólszerző: Floro Flores (77.)

Lecce – Bologna 0-1 (0-1)
gólszerző: Ramirez (33.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik