Foci

Fabregas: még sosem játszottam a Nou Campban

Az Arsenal spanyol világbajnok játékosa már alig várja kedd esti debütálását a barcelonai szentélyben.

Sok más mellett Cesc Fabregas személye miatt is érdekes lesz a Barcelona és az Arsenal Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója, a középpályás ugyanis annak ellenére, hogy Barcelonában nevelkedett még sosem játszott a Nou Camp stadionban. Az ok egyszerű: már nagyon fiatalon az Ágyúsokhoz került.

Nevelőklubja évek óta csábítja a labdarúgót, akinek nagyon sok barátja van a gránátvörös-kékeknél, ezt ki is emelte az angol The Sunnak adott nyilatkozatában is. Fabregasnak egyébként tavaly a negyeddöntőben alkalma nyílt volna a debütálásra a Barca pályáján, azonban a londoni odavágón olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy az egész szezonra kidőlt.

A játékos elmondta, nagyon nehéz időszak volt ez számára, amiatt is, mert nem tudott segíteni övéin (az első felvonás 2-2-es döntetlenje után Lionel Messi négy góljának köszönhetően ment tovább a Guardiola-csapat). Az argentin kapcsán Cesc Fabregas megjegyezte, azon az estén bebizonyította, miért járt neki a FIFA Aranylabda és miért ő a világ legjobb játékosa.

A spanyol hozzátette, bármennyire is kötődik a Barcelona együtteséhez, a kedd este számára az Arsenalról és a lehetséges továbbjutásról fog szólni, szerinte az első meccsen mutatott játéknál (amely 2-1-es győzelmet ért) sokkalta jobb teljesítményre lesz szükség.

Jó hír a londoni gárda szurkolói számára, hogy Fabregas játéka szinte biztosra vehető a keddi csata során, míg a keretben ott lesz Robin van Persie is, akinek a játékára még a legvérmesebb szurkolók sem számíthattak, mivel március eleji térdsérülése miatt még a magyar válogatott eleni játéka is kérdéses volt eleinte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik