Foci

Egervári: bravúr lenne a pontszerzés Hollandia ellen

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint hatalmas előrelépést jelentene a sportágnak, ha az együttes meglepné a hollandokat.

A két ország labdarúgó-válogatottja először március 25-én a Puskás Ferenc Stadionban, négy nappal később pedig Amszterdamban találkozik egymással.

“A hollandok az elmúlt selejtezősorozatokban rendszeresen százszázalékos teljesítménnyel nyerték a csoportjaikat, ők a világbajnoki döntősök, így óriási dolog lenne a pontszerzés” – nyilatkozta kedden Egervári Sándor. “Mindez azt jelentené, hogy pontelőnyben lennénk a riválisainkkal szemben, ugyanakkor azt, hogy a csoportban hányadik helyen végzünk, nem a hollandok elleni két összecsapás fogja eldönteni.”

A szakember nem változtatott keretén, de fejtörést okoz neki, hogy olyan kulcsjátékosok, mint a csapatkapitány Gera Zoltán, Koman Vladimir vagy éppen Laczkó Zsolt, klubjaikban többnyire csak a cserepadon ülnek.

“Ezeknek a futballistáknak a képességeik alapján mindenképpen helyük van a válogatottban. Ők rendkívül profi módon, tudatosan, külön edzésekkel készülnek a hollandok elleni mérkőzésekre, ez nagy örömömre szolgál” – mondta a kapitány.

Egervári elmondta, többször is megnézte az 1984-ben lejátszott meccset, amelyen idegenben 2-1-re nyert a magyar válogatott. Akkor a Gullittal, Van Bastennel felálló, későbbi Európa-bajnok csapatot vertük meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik