Foci

Raúl jól érzi magát a Schalkénál

Nem szándékozik a nyáron klubot váltani a spanyol klasszis, habár a Schalke pocsékul szerepel a Bundesligában.

“Szerződésem 2012-ben jár le, ki akarom tölteni. Jól érzem magam itt, és szeretném, ha ez így maradna ezután is” – idézte a spanyol támadót a kéthetente megjelenő Kicker című szaklap.

A gelsenkircheni csapat 25 forduló után csak a tizedik helyen áll a Bundesligában, de nem Raúl miatt. A 33 éves csatár ugyanis eddig 11 gólt lőtt, ezzel együttesében a legeredményesebb, összességében pedig a negyedik az élvonalban.

A spanyol futballista a nehézségek okát abban látja, hogy “a csapat épülőfélben van, sok játékos nemrég érkezett, ráadásul közülük többen fiatalok”.

A Bajnokok Ligájában a Valenciával szemben jó esély mutatkozik a negyeddöntőbe kerülésre, a Német Kupában pedig már finalista az alakulat.

“Nagyszerű volna megkoronázni az első idényemet egy trófeával, de ehhez előbb meg kell nyerni a döntőt” – fogalmazott utóbbira vonatkozóan Raúl, aki a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén, Spanyolországban a 71. “eurogólját” szerezte, ezzel ismét egyedül vezeti az örökranglistát, megelőzve Filippo Inzaghit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik