Foci

A Liverpool kiütötte a Manchester Unitedet

Az angol foci legnagyobb rangadóján Dirk Kuyt mesterhármast szerzett: a hazaiak lefocizták Rooneyékat.

Az Arsenal szombaton megtette azt a szívességet a Manchester Unitednek, hogy elvesztett két pontot a Sunderland ellen (0-0), ami azt jelentette, hogy Ferguson csapata egy esetleges győzelemmel ismét fellélegezhet a bajnoki aranyért folytatott harcban.

Ha viszont a Liverpool nyer a vasárnapi meccsen, az Arsenal a vesztett pontok tekintetében a döntetlennel is beéri a Unitedet.

A 16. percben történt az első érdemleges esemény, amikor Berbatov lőtt kapufát, nem sokkal később a másik oldalon Raul Meireles vetette észre magát a próbálkozásával. Nem sokkal később érzékeny veszteség érte a hazaiakat, mert le kellett cserélni Fabio Aureliót, aki helyett Kirjakosz érkezett.

A 34. percben aztán Luis Suarez elképesztő cselekkel besétált egészen az alapvonalig és Van der Sar szorításában középre adott, Kuytnek csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba – vezetett a Liverpool!

Az első liverpooli gól:

Öt perc múlva Nani hatalmas hibáját használta ki Kuyt. Egy jobboldali beadást követően a portugál visszafejelte a kapu elé a lasztit, a holland pedig köszönte szépen, befejelte azt a kapuba – 2-0!

Kuyt másodszor:

A féldiő végén a lapoké volt a főszerep: előbb Carragher talpalta le nanit, de csak srágát kapott, majd Maxi Rodriguez ment Rafael combjának, aki a reklamálást követően Skrtellel akaszkodott össze – utóbbiak kaptak egy-egy sárgát a bunyót igen higgadtan végignéző játékvezetőtől.

A második féldiőben egy izgalmas szituáció után szépíthetett volna a United, de Raul Meireles a gólvonalon a mellkasával védett. A 65. percben minden eldőlt: Luis Suarez végzett el szabadrúgást, a labda Van der Sarról kipattant, ott termett Kuyt, és a harmadikat is bevágta!

A harmadik liverpooli gól:

A 74. percben is fontos eseményt láthattunk: bejött a pályára a legdrágább angol focista, a Newcastle Unitedtől igazolt Andy Carroll.

A meccs hátralévő részében is a hazaiak vezettek veszélyesebb támadásokat, különösen Suarez volt elemében. Ennek ellenére a 92. percben Hernandez szerzett gólt, ezzel szépített a United.

A Liverpool sikerével a Manchester nem tudta növelni pontjainak számát.

Az élen ettől még a Manchester United áll 60 ponttal, második az Arsenal 57 egységgel (de egy meccsel kevesebbel), a harmadik a Manchester City 53 ponttal. A Liverpool 42 pontjával a 6. helyen áll.

Eredmény – Premier League:

Liverpool – Manchester United 3-1 (2-0)
gólok:
Kuyt (34., 39., 65.), illetve Hernandez (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik