Foci

Pato: Del Piero a példaképem

A Milan fiatal brazilja szerint az olasz játékmester rengeteget tett a labdarúgásért.

Szombaton lesz a Juventus és a Milan rangadója, Olaszország a derbi lázában ég. A torinói Tuttosport számolatlanul készíti az interjúkat az összecsapás kapcsán, legutóbb Alexandre Patót szólaltatta meg a Juve-közeli lap.

A 21 éves csatár értetlenségének adott hangot, mint mondta nem tudja felfogni, hogy a Juventus miért szerepel ennyire hátul a táblázaton, mivel a milánói győzelme alkalmával is nagyszerűen játszott – a kilencedik fordulóban a Zebrák 2-1-re nyertek idegenben.

Pato kiemelte Buffon, Chiellini és Felipe Melo játékát, majd elért a támadó alakulathoz és elárulta, hogy Alessandro Del Piero gyerekkora óta az egyik kedvenc játékosa, igazi példakép a számára. A brazil szerint a veterán egy igazi követendő példa, aki rengeteget tett a labdarúgásért, Ronaldóhoz és Paolo Maldinihez hasonlította Alexet.

A támadó egy kicsit szakmázott is, kiemelte Del Piero pazar szabadrúgáslövő képességét, illetve megemlítette, hogy az első érintései is nagyon jók. Pato abban bízik, hogy sikerül Del Pieróval mezt cserélnie a meccs végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik