Foci

170 milliós adóssága van az FTC focicsapatának

A FTC Labdarúgó Zrt. nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, miszerint komoly adósságai vannak a csapatnak.

A Blikk című napilap pénteki számában arról számolt be, hogy a zrt. – amelynek irányítását a múlt héten vette át Berki Krisztián korábbi vezérigazgató – közel 170 millió forintos adósságot halmozott fel. Az újság szerint a labdarúgóklubnak 174 különféle számlát (MLSZ-tartozás, étkeztetés, utazás, felszerelések, stb.) kellene kifizetnie.

Féderer Andrea, az FTC labdarúgócsapatának kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta, a zrt. illetékesei nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

Berki Krisztián, a labdarúgóklub korábbi vezérigazgatója múlt csütörtökön jelentette be: szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe tulajdonossal. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a hamarosan (várhatóan a jövő héten) esedékes közgyűlést követően – amelyen új igazgatóság áll fel – életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt. Ugyanakkor addig is ez a cég látja el a mindennapi teendőket, valamint tárgyal a lehetséges befektetőjelöltekkel.

Mindeközben a Független Hírügynökség arról ír, hogy nem teljesítette a Fradi pálya megvételekor vállalt felújítási kötelezettségeit Kevin McCabe brit üzletember cége, ezért a vagyonkezelő már megtette az első lépéseket. Ez azt jelenti, hogy elkészítettek egy keresetlevél-tervezetet, amit – a törvény szerint – az angol tulajdonos cégének már elküldtek.

A Kevin McCabe brit üzletember érdekeltségébe tartozó cég – az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft – még 2008. áprilisában vásárolta meg a Ferencváros labdarúgócsapatát és stadionját. A szerződésben azt vállalta, hogy két éven belül – tehát 2010 április 9-ig – a stadiont legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa beruházási értéken felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA és az UEFA minimális előírásainak. Ez azonban a határidőig nem történt meg.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) – a polgári perrendtartás rendelkezéseinek megfelelően – most megtette az első lépést. Elkészítettek egy keresetlevél-tervezetet, amit megküldtek az angol üzletember érdekeltségébe tartozó cégnek. A társaságnak 15 napja van reagálni, amennyiben nem érkezik addig válasz, a vagyonkezelő dönt a további lépésekről – közölte a Független Hírügynökséggel az MNV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik