Foci

A Schalke kiverte a Bayernt a kupából

Raúl az első félidőben fejelte a győztes gólt, a Schalke a Duisburggal meccsel a Német Kupa fináléjában.

A címvédő Bayern München kezdte jobban a meccset, azonban egy szögletet követően Raúl érkezett nagyszerű ütemben egy megcsúsztatott labdára, védhetetlenül stukkolt a léc alá, Kraft már verve volt.

A bekapott gól megfogta a bajorokat, ha a veterán spanyol jobban koncentrál, akkor akár kettő is lehetett volna közte a szünet előtt.

A fordulást követően a Bayern volt harapósabb, a hazaiak azonban rendre hibáztak a befejezéseknél, a Schalke ráadásul nagyszerűen védekezett, így a vendégek tartották az eredményt. A hajrában Farfán dönthette volna el a továbbjutás sorsát, azonban Kraft kapus hibája után az üres kapu fölé lőtt.

Az utolsó percekben Gomez esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látta, hogy Uchida vastagon benne volt a támadó borulásában, így jogos büntető elmaradása miatt bosszankodhattak a hazaiak.

A legvégén még Ribéry előtt adódott ajtó-ablak helyzet, ám a francia Neuer kezébe lőtte a labdát, 1-0-ra nyert a Schalke. A döntőben a Cottbust búcsúztató Duisburg következik.

Apró érdekesség, hogy a gelsenkircheniek még sosem nyertek kupameccset Münchenben. A Schalke története ötödik Német Kupa-győzelmére hajt.

Eredmény – Német Kupa elődöntő:

Bayern München – Schalke 04 0-1
gól:
Raúl (15.)

Raúl gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik