Foci

Már július elején elindul a 2011-12-es fociszezon

Mindezt Studniczky Ferenc, az MLSZ stadionbizottságának elnöke mondta el a Magyar Labdarúgás Fórumán.

A Magyar Labdarúgás Fórumán szóba kerültek a labdarúgás infrastrukturális problémái is. Ennek apropóján tartott előadást Studniczky Ferenc, a szövetség stadionbizottságának és versenybizottságának elnöke.

A sportvezető elmondta, az új nemzeti stadion mellett az elkövetkezendőkben 500 labdarúgópálya felépítése, UEFA-standard minősítésű pályák létrehozása, az akadémiai hálózat megerősítése, a Telki edzőközpont fejlesztése fő prioritásnak számít. A magyar szövetség 2015-ben U21-es Európa-bajnokságot rendezne, és az új Puskás Stadionban Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-döntőt fogadna.

Ennél is fontosabb a labdarúgópályák körüli biztonság és rend kialakítása (a belső kerítéseket minél hamarabb el szeretnék bontani), valamint a szezonalitás megszüntetése.

“Az a célunk, hogy egész évben lehessen futballozni, ne legyen szünet a bajnokságban. Ezzel kapcsolatban elárulhatom, hogy már juúlis első vagy második felében elkezdődik a következő bajnokság, hiszen nem sokkal azután – minden eddiginél korábban – Európa Liga-selejtezőt játszik egy magyar klubcsapat” – mondta el Studniczky Ferenc.

Ami az új Puskás Stadiont illeti: Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok vezérigazgatója elmondta, rengeteg ember dolgozik azon, hogy a pontos tervekkel hamarosan előálljanak. Az biztos, hogy a Népstadion területén belül épül majd fel a központ. A jelenlévőknek szemléltetésképpen bemutattak egy képet, amely a londoni Emirates Stadiont szemlélteti: az Arsenal otthonául szolgáló 65 ezres létesítmény alapterülete belefér a jelenlegi Puskás Ferenc Stadionba.

Az új stadion költségeit állami forrásokból, pályázatokból és hitelkonstrukciók segítéségvel teremti majd elő az MLSZ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik