Foci

A Chelsea nyerte a szuperrangadót

A hazai pályán játszó Chelsea 2-1-re verte a bajnoki címre törő Manchester Unitedet.

Az első félidő elejét és végét is a Chelsea nyomta meg jobban, ennek ellenére a Manchester United várhatta előnyből a második félidőt, Wayne Rooney félóra elteltével juttatta előnybe a Vörös Ördögöket: Nani passza után a hazai védők hagytak neki túl nagy helyet, kilőtte a jobb alsót, Petr Cech már verve volt.

Fordulás után a United előtt adódott az első lehetőség, gólt azonban a Chelsea szerzett: a vendégek kivédekeztek egy szöglet utáni szituációt, azonban könnyedén elvesztették a labdát. Egy középre ívelést követően az elölmaradt Ivanovic csúsztatott védőtársához, a frissen igazolt Luizhoz, a bekk pedig a hálóba lőtt.

A folytatásra bejött Didier Drogba, érkeztével a londoniak beköltöztek a vendég térfélre. A hajrába érve a szintén csereként beálló Zsirkov harcolt ki büntetőt, Smalling lábában esett el, Frank Lampard kíméletlenül bevágta a tizenegyest.

Nyomott a végén Sir Alex Ferguson csapata, azonban a négy perc hosszabbítás sem volt elég az egyenlítő gól megszerzéséhez (Vidics állt ki második sárgával az utolsó pillanatokban), 2-1-es Chelsea-győzelem lett a vége.

A Manchester United az élen maradt, négy egység az előnye az egy meccsel kevesebbet játszó Arsenal előtt, a Chelsea a városi rivális Tottenhamet beelőzve feljött a negyedik helyre.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – Premier League:

Chelsea – Manchester United 2-1
gólok:
Luiz (54.), Lampard (79. – 11-esből), illetve Rooney (30.)

Az FA-kupában a másodosztályban vitézkedő Reading együttese az élvonalhoz tartozó Everton otthonában nyert meglepetésre, az 1-0-ás mérkőzésen Mills gólja döntött. A Reading a negyeddöntőben a Manchester City – Aston Villa párharc győztesével meccsel majd.

Eredmény – FA Kupa:

Everton – Reading 0-1
gól:
Mills (26.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik