Foci

A Barcát másolja az Udinese

A klub elnökének fia szerint nem meglepetés, hanem évek óta tartó kemény munka eredménye a mostani teljesítmény.

Huszonhét forduló ment le eddig az olasz élvonalból, a táblázat első felére pillantva pedig szemet szúrhat nekünk az Udinese gárdájának neve, amely mindössze egy pont hátrányban követi a már Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyen tanyázó Laziót.

Az udineiek ráadásul a hétvégén egy megválaszolatlan hetest gurítottak Palermóban, ezzel pedig Európa-szerte felhívták magukra a figyelmet.

A La Repubblica fel is kereste a klubot, hogy kiderítse, mi a sikeres szereplés titka, a receptet pedig Giampaolo Pozzo elnök fia, Gino árulta el a lapnak. A fiatalabbik Pozzo elmondása szerint a trükk az, hogy nincs trükk, évek kemény munkája a mostani ötödik helyezés. Nem rejtette véka alá, hogy a csapatnál már évek óta a spanyol, azon belül is a barcelonai modellt alkalmazzák, vagyis technikailag képzett labdarúgókat igyekeznek szerződtetni minden posztra, így több játékstílust tudnak alkalmazni.

Pozzo hozzátette, természetesen még nem tartanak azon a szinten, mint a Barca, melyet amúgy a világ legjobb csapatának tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik