Foci

Csányi: 238,7 milliárd a magyar focira

A hazai szövetség (MLSZ) stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba.

Ezt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke jelentette be hétfőn, a Magyar Labdarúgás Fórumán megtartott záróelőadásában, a Papp László Budapest Sportarénában – részleteket ugyanakkor nem közölt.

“Jelenleg a magyar futballban sem a pályán, sem azon kívül nincs profizmus. – fogalmazott az MLSZ első embere. – A március elején nyilvánosságra kerülő stratégiai terv vázlatában igyekeztünk minden részletre kiterjedően kidolgozni a javaslatainkat”.

Csányi azt mondta, az igazolt játékosok számát szeretnék megduplázni, valamint szélesíteni akarják a magyar labdarúgás tömegbázisát.

“Fontos a klubcsapatok és a válogatott eredményessége, ugyanakkor a sportág népszerűsítésére is nagy hangsúlyt kell fektetnünk” – jelentette ki.

Az elnök elmondta: a stratégiai terv március elején már elérhető lesz a szövetség megújult honlapján, s ott bárki hozzászólhat ehhez, illetve leírhatja javaslatait az MLSZ vezetői számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik