Foci

Álommelót érhet a dortmundi menetelés

Jürgen Kloppot, a Borussia Dortmund vezetőedzőjét már sokan Münchenben, vagy a válogatott élén látják.

A viszonylag gyors siker, a tehetséges fiatalokra építő, látványos támadófutball láttán sokan már a német labdarúgásban elérhető két csúcs valamelyikét jósolják Kloppnak: a válogatott, illetve a Bayern edzői posztját.

A ZDF televízió szombat esti Aktuelles Sportstudio műsorában a moderátor föl is tette a kérdést a vendég Oliver Kahnnak: lehet, hogy Dortmundból Münchenbe vezet hamarosan Klopp útja? Az egykori kiváló hálóőr, aki érthetően letörten fogadta egykori csapata hazai vereségét, 3 másodperc szünet után csak annyit nyögött ki, hogy “tudtommal most hosszabbította meg a szerződését a BVB-nél”.

Hogy egy szerződés nem lehet akadálya az “átigazolásnak”, arra jó példa volt Mario Gomez esete. A stuttgarti csatárnak 2012-ig érvényes szerződése volt a VfB-nél, ám 2009 nyarán mégis Münchenbe távozott – igaz, a búcsút 30 millió euróval édesítették meg a bajorok a Stuttgartnak.

A német lapok mindenesetre lázasan találgatnak arról, hova vezet majd Klopp útja a Ruhr-vidékről. A válogatott irányítására még fiatalnak tartják – bár Franz Beckenbauer 39 évesen lett a Nationalelf mestere, és két év múltán, Mexikóban vb-ezüst-, majd 1990-ben Olaszországban aranyérmet szerzett a csapattal. A Bayern kispadján viszont nagyon is el tudnák képzelni, különösen annak fényében, hogy a holland Louis van Gaal edzőnek rendszeresen konfliktusai vannak a klub vezetőségével.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung szerint Uli Hoeness klubelnök nemrég kikotyogta, hogy 2008 nyarán – amikor Kloppot elengedték Mainzban, miután a piros-fehér gárda nem jutott föl a Bundesliga első osztályába – már elvben megegyezett a szemüveges edzővel arról, hogy Münchenbe szerződik. Klopp azonban másként emlékszik a dologra. “A Bayernnál csak úgy jönnek-mennek az edzők, így aztán bizonyára azt hiszik, hogy egyetlen telefonbeszélgetés után már sínen is van a dolog. Nekem viszont csöppet sem volt ilyen érzésem” – állította a Dortmund mestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik