Foci

Berki magyar befektetőt keres

A labdarúgócsapatot működtető Zrt. korábbi vezérigazgatója elsősorban az anyaegyesületnek értékesítené a részvénytársaságot.

Berki Krisztián csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával, ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően – ahol új igazgatóság áll fel – életbe lép a megállapodás, és az általa irányított BK Management Groupé lesz a Zrt.

Ugyanakkor addig is ez a cég látja el a mindennapi teendőket, valamint tárgyal a lehetséges befektetőjelöltekkel. Berki hozzátette: örömteli lenne, ha az anyaegyesület vásárolná meg a Zrt.-t, az erről szóló ajánlatot jövő héten küldik el az FTC illetékeseinek. A tervek szerint külön értékesítenék a Labdarúgó Zrt. 19 ezer részvényét és az ingatlanokat.

“A mi feladatunk, hogy az új befektető érkezéséig ebben az átmeneti időszakban stabilizáljuk a helyzetet” – nyilatkozta a sportvezető, aki 2007-től egészen tavaly júniusig irányította a Zrt.-t.

Berki elmondta, a klubbal kapcsolatos gazdasági kérdésekre egyelőre nem tud válaszolni, erről várhatóan a jövő héten – az átvilágítást követően – tud majd nyilatkozni.

A sajtótájékoztatón szóba került az a feljelentés is, amelyet Berki ellen tett egy magát megnevezni nem kívánó férfi azért, hogy kiderüljön, a BK Management Kft. tulajdonosa el tud-e számolni közel 25 millió forinttal. “Amíg a feljelentés nem érkezik meg, nem tudok mit mondani, a szakemberek ezután elvégzik majd a munkájukat, és kiderül, jogos volt-e a feljelentés, vagy sem” – reagált Berki Krisztián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik