Foci

Bennmaradna a Vasas

Évi 400 millió forintos költségvetéssel fog működni a labdarúgócsapat.

Komjáti András, a jelenleg 13. helyen álló piros-kék együttes vezetőedzője a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, számításai szerint 17-19 pont megszerzése elég lehet az első osztályú tagság megőrzéséhez, amelyet elérhetőnek tart a megerősített kerettel és a játékosok hozzáállását látva. A szakvezető hozzátette: csupán az jelentett némi problémát, hogy néhány új játékos kicsit későn csatlakozott a kerethez.

Ferenczi István csapatkapitány kijelentette: az együttest működtető Vasas Futball Kft. rendezte adósságát a játékosok felé, s mivel a sérülések elkerülték a futballistákat, ezért ők is bizakodóan tekintenek a jövőbe, s most már rajtuk a sor, hogy a pályán bizonyítsanak.

Az őszi idény vége óta összesen nyolc új labdarúgó került a Vasashoz, közülük a legismertebb a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián. Rajta kívül még Németh Gábor, Présinger Ádám, Kulcsár Dávid, Szilágyi Péter, Rezes László, valamint két fiatal tehetség, Nagy Patrik és Ponczók Csaba szerepel az érkezők listáján.

Faragó Attila, a Vasas Futball Kft. új tulajdonosa, a Híd Akvizíciós Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, szeretnék elérni, hogy új időszámítás kezdődjön a labdarúgóklub életében. Mindehhez véleménye szerint jó hátteret adhatnak az országos sportirányításban történt pozitív változások is.

“Megtörtént a második átvilágítás, s ezek alapján azt mondhatom, hogy egy stabil pénzügyi állapotú, rendezett viszonyú, tartozásmentes klubot vettünk át Markovits Lászlóéktól” – fogalmazott Faragó Attila.

Kérdésre elárulta, hogy a labdarúgócsapat évi 400 millió forintos költségvetéssel működik, az új játékosok pedig kölcsönbe érkeztek, így régi egyesületüknek nem kellett átigazolási díjat fizetniük, csupán a labdarúgók fizetését vállalták át.

Erdős László stratégiai tanácsadó kifejtette, hosszútávon szeretnék visszacsábítani a szurkolókat a Fáy utcába, szombaton a Videoton elleni találkozóra három-négyezer szurkolót várnak, egy éven belül pedig szeretnék elérni a stabil három-ötezres nézőszámot.

Szóba került még, hogy a Vasas SC idén lesz 100 éves, s a jubileumot egy rendezvénysorozattal szeretné megünnepelni a klub, valamint az is, hogy a Vasas labdarúgói a nosztalgia jegyében tavasszal abban a mezben fognak pályára lépni, amelyben még a hetvenes évek elején szerepeltek, s amelyben egykor Váradi Béla is átvette az európai ezüstcipőt.

Ajánlott videó