Foci

McCabe csaknem 10 milliárdot költött a Fradira

A skót üzletember levélben tájékoztatta a közvéleményt a „piszkos” anyagiakról.

Az ftc.hu-n közzétett beszámolóból kiderül, hogy Kevin McCabe 2008. május 9-e óta mintegy 9,2 milliárd forintot költött a ferencvárosi labdarúgóklubra. Elsőként négy és fél milliárdot fizetett a Fradihoz kapcsolható ingatlan együttes megvásárlására és az egyéb járulékos költségekre.

Ezt követően további 4,7 milliárdot szánt a cégcsoportja, a Scarborough a Labdarúgó Zrt. megvételére és fenntartására, mely magában foglalja a részvények 94 százalékának megszerzését (800 millió forint), illetve a csapatok teljes körű fenntartását, valamint a korábbi adósságok kifizetését, a stadion költségeit és a fizetéseket.

McCabe hozzátette, hogy eddig még a 600 millió forintot sem érte el a bevétel, mely a szponzori és televíziós jogokból származó pénzekből (300 millió), a jegybevételekből (200 milliós) és a játékoseladásból (kevesebb, mint 100 millió) tevődik össze.

A skót üzletember végezetül meg kívánja cáfolni a “különféle forrásokból fel-fel bukkanó spekulációs és egyéb méltatlan vádakat és pletykákat”.

AJÁNLOTT LINK:

Kevin McCabe tájékoztató levele a Fradi szurkolók részére – A Fradi ügy a számok tükrében (ftc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik