Foci

Ferguson is drágállja a döntő jegyárait

Nemtetszésének adott hangot a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője a Bajnokok Ligája londoni döntőjére megállapított jegyárakat illetően.

Az európai sportági szövetség (UEFA) csütörtökön hozta nyilvánosságra az árlistát, eszerint a legolcsóbb, azaz a harmadik kategóriába sorolt belépők 175 eurónak megfelelő összegbe (körülbelül 47 ezer forint) kerülnek, noha 2009-ben 90 (körülbelül 24 ezer forint), míg tavaly 155 euróért (körülbelül 42 ezer forint) hozzá lehetett ezekhez jutni.

“Hihetetlen és egyben kiábrándító! Botrányos! A jegyárakhoz ráadásul még hozzáadódik a foglalási díj is, ami tovább növeli költséget. Te jó isten!” – méltatlankodott Ferguson, hozzátéve ugyanakkor, hogy az edzők és a játékosok nem tehetnek semmit ez ügyben.

A drukkereket sokkolták a jegyárak, Michael Brunskill, a Futballszurkolók Szövetségének (FSF) szóvivője pénteken úgy fogalmazott: “Az UEFA annak idején azért tette szombatra a döntőt, hogy családiasabbá tegye a hangulatot, de ebből a pénzből egy család akár már nyaralni is elmehetne.”

Az európai szövetség álláspontja szerint viszont ezek a piaci árak. A döntőt a londoni Wembley Stadionban május 28-án rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik