Foci

Kiesett a Chelsea az FA-kupából

A címvédő londoni gárda az Evertontól kapott ki büntetőkkel az FA-kupában, Nicolas Anelka és Ashley Cole is hibázott.

A megismételt mérkőzésen (az első randevú 1-1 lett) a felek már az első játékrész feléhez közeledtek, amikor a Chelsea először veszélyeztetett, majd miután belelendültek a hazaiak, sorra érkeztek a támadások, a gól azonban hiányzott a londoniak játékából.

A felvonás hajrájában aztán a szurkolók azt hitték, hogy büntetőt kap csapatuk, amikor Ramires elterült a büntetőterületen belül Howard kapus közbenjárásával, azonban a középpályás kapott sárga lapot műesés miatt – a hazai közönség hangos füttyszóval küldte öltözőbe a játékvezetőt.

A második felvonásban is inkább a Chelsea támadott, a hajrában azonban a Stamford Bridge-re kilátogató nézők a szívükhöz kaphattak, ugyanis Fellaini pofozott a hálóba közelről egy kipattanó labdát, a bongyor hajú belga azonban lesről tette mindezt, 0-0 lett a rendes játékidő vége.

A hosszabbításban aztán nyomott-nyomott Carlo Ancelotti legénysége, Frank Lampard pedig belőtte a várva-várva gólt is: Anelka lódult meg a jobb oldalon, középre ívelt, Drogba páncélmellényéről ugyan messzire pattant a játékszer, a labda azonban így pont jó volt az angol középpályásnak és a lábak alatt a hálóba lőtt.

A folytatásban már úgy tűnt, nem változik az eredmény, Baines azonban az utolsó pillanatokban Petr Cech kapujába varázsolt egy szabadrúgást, jöhettek a büntetők.

A tizenegyesknél aztán Anelka és Ashley Cole is kihagyta a maga próbálkozását, így az Everton jutott a nyolcaddöntőbe.

Eredmény:
Chelsea – Everton 1-1 (Lampard 104. ill. Baines 119.) – büntetőkkel az Everton ment tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik