Foci

Elmaradt a csoda, nyert a United

A Manchester United ha nem is könnyedén, de legyőzte ötödosztályú ellenfelét az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében.

Nem illetődött meg a Crawley Town az Old Traffordon, Ben Smith például már a 11. percben kapura lőtt, a labda azonban fölé szállt.

A tartalékosan felálló Manchester United nem játszott rosszul, ugyanakkor az ötödosztályú ellenféllel meggyűlt a baja Sir Alex Ferguson legénységének, a vendégek masszívan védekeztek, ennek ellenére a Vörös Ördögök a 28. percben megszerezték a vezetést, Brown fejelte a hálóba Gibson remek ívelését – ez volt amúgy a gárda 2500. gólja, amióta a skót a tréner.

A folytatásban sem ment a Unitednek a góllövés, így nem volt meglepő, hogy Wayne Rooney beállt a második felvonásra. Ettől ugyan megélénkült a hazaiak játéka, a találatok ellenben csak nem akartak jönni, a végén ráadásul a Crawley Town is mindent megtett azért, hogy betaláljon.

A bravúr végül elmaradt, a keresztléc Richard Brodie lövése után szertefoszlatta a Crawley álmait az utolsó pillanatokban, maradt az 1-0.

A címvédő Chelsea vereségéről már írtunk, míg a játéknap két másik meccsén az első osztályú Birmingham City és a Stoke City is kiharcolta a továbbjutást a legjobb nyolc közé.

Eredmények:
Manchester United – Crawley Town 1-0 (Brown 28.)
Birmingham – Sheffield Wednesday 3-0 (Beausejour 6., Martins 18., Murphy 53.)
Stoke – Brighton 3-0 (Carew 14., Walters 22., Shawcross 43.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik