Foci

A BL-döntő jegyárai sokkolták a drukkereket

A szurkolókat sokkolták a Bajnokok Ligája döntőjére szóló, csütörtökön nyilvánosságra hozott jegyárak.

A legolcsóbb, azaz a harmadik kategóriába sorolt belépők 175 euróba (körülbelül 47 ezer forint) kerülnek az európai szövetség (UEFA) bejelentése szerint, ez 2009-ben még csak 90 (körülbelül 24 ezer forint), míg tavaly 155 euró (körülbelül 42 ezer forint) volt.

“Ez sokkolt minket, különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben – nyilatkozta Michael Brunskill, a Futball Szurkolók Szövetségének (FSF) szóvivője. – Az UEFA annak idején azért tette szombatra a döntő napját, hogy családiasabbá tegye a hangulatot, de ebből a pénzből egy család akár már nyaralni is elmehetne.”

“Az UEFA jól tudja, hogy egy Bajnokok Ligája-döntő sok szurkoló számára csak egyszer adatik meg az életben, és ők ezen üzérkednek” – tette hozzá a több mint 180 ezer taggal rendelkező nemzetközi szervezet szóvivője.

Érdekesség, hogy egyes nemzetközi jegyirodák is hirdetik már a mérkőzésre szóló belépőket, ám nem ritka az 1000 (!) eurós (körülbelül 270 ezer forintos) induló ár.

Giorgio Marchetti, az UEFA versenyigazgatója elmondta: a jegyárak megállapításánál az Európa-bajnoki, illetve a világbajnoki döntőket vették figyelembe.

A londoni Wembley Stadionban május 28-án sorra kerülő fináléra a két részt vevő klub egyenként 25 ezer darab belépőt kap, míg a maradék 11 ezer jegyet február 24. és március 18. között értékesítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik