Foci

Ribéry: ez szégyen

A Bayern München francia játékosa szerint Raymond Domenechnek a dél-afrikai világbajnokságon kellett volna kinyitnia a száját.

A középpályás annak nyomán fogalmazta meg véleményét, hogy a volt szövetségi kapitány a L’Express című hetilapban “felelőtlen, piszkos kölykök bandájának” nevezte a vb-n egy edzést kihagyó futballistáit, akik szerinte nagyon is tudatában voltak annak, mit cselekszenek.

A 2006-ban Domenechkel vb-második francia válogatott Dél-Afrikában a csoportkör után búcsúzott a tornától, de nem csupán nagyon szerény teljesítményével irányította magára a figyelmet, hanem a csapaton belüli botránnyal is. Nevezetesen azzal, hogy a játékosok bojkottálták az egyik edzést arra reagálva, hogy a szakvezető hazaküldte a vele tiszteletlenül beszélő Nicolas Anelkát. Az eseménysorozat politikai üggyé nőtte ki magát Franciaországban, a szövetség vezetésében több változás történt, néhány játékos pedig különböző mértékű büntetést kapott. A “zendülés” főkolomposai közül a válogatottságot rögtön lemondó Anelkát 18 mérkőzésre tiltották el, míg Patrice Evra csapatkapitányt öt, Franck Ribéryt három, Jeremy Toulalant pedig egy találkozóra száműzték. Domenechet Laurent Blanc váltotta a kispadon.

“Nem tudom, miért beszél most ilyeneket. Ez szégyen – reagált volt szakvezetője “visszaemlékezésére” Ribéry. – A világbajnokság lezajlott, én pedig már nem igazán szeretnék Domenechkel foglalkozni. Dél-Afrikában nem állt oda elénk, pedig ott kellett volna szemtől szemben elmondania a véleményét” – fogalmazott a Bayern München játékosa.

Domenechet szeptember elején a francia sportági szövetségnél betöltött utolsó posztjáról is menesztették: az 59 éves tréner a szervezet technikai tanácsadó testületénél állt addig alkalmazásban 1993 óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik