Foci

Hajnal gólpassza kevés volt

A magyar válogatott középpályás bő egy órát töltött a pályán a Benfica otthonában 2-1-re elveszített Európa Liga-meccsen.

A VfB csapatánál kölcsönben lévő Hajnal Tamás a 21. percben adott remek labdát, Harnik pedig egy nagyszerű emeléssel szerezte meg a vezetést a német gárdának.

A folytatásban is a jól kezdő Stuttgart irányított, majd a második felvonás elejére feléledt a Benfica is, Ulreich kapusnak akadt bőven tennivalója. A hazai nyomás a 70. percben érett góllá (eddigre már honfitársunkat Élson váltotta), a paraguayi Óscar Cardozo köszönt be, majd nem sokkal később ugyanő már a portugál gárdát juttatta előnybe.

A Stuttgartnak végül nem sikerült az egyenlítés, a Benfica 2-1-ről várja a visszavágót a legjobb 16-ba kerülésért folytatott harcban.

Hajnal gólpassza:

Egy másik magyar válogatott labdarúgó, nevezetesen Juhász Roland is érdekelt volt csütörtök kora este, az Anderlecht az Ajaxtól kapott egy megválaszolatlan hármast – hazai pályán. A védő a 68. percben sárga lapot érően szabálytalankodott.

Mindeközben a Lech Poznan 1-0-ra nyert a portugál Braga ellen, a gólt a Zalaegereszgtől igazolt Artjoms Rudnevs szerezte a 72. minutumban.

A tíz emberre fogyatkozó Napoli nem bírt a Villarreallal, a Dinamo Kijev ellnben idegenben ütötte ki a Besiktast, 4-1 lett az ukránoknak. A BATE Boriszov a PSG-vel ikszelt.

Eredmények:
Anderlecht – Ajax 0-3 (Alderweireld 32., Eriksen 59., El Hamdaoui 67.)
BATE Boriszov – PSG 2-2 (Bressan 16., Gordejchuk 81. ill. Erdinc 30., Luyindula 89.)
Benfica – Stuttgart 2-1 (Cardozo 70., 80. ill. Harnik 21.)
Lech Poznan – Braga 1-0 (Rudnevs 72.)
Besiktas – Dinamo Kijev 1-4 (Quaresma 36. ill. Vukojevics 26., Sevcsenko 50., Ayila 56., Gusev 90. – 11-esből)
Napoli – Villarreal 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik