Foci

Ronaldo bejelentette visszavonulását

A háromszor is a világ legjobbjának választott brazil támadó nem érez már erőt magában a folytatásra.

“Itt az idő. Nem tudom tovább csinálni. Szerettem volna folytatni, de már nem vagyok rá képes” – nyilatkozta az Estadio de Sao Paulo című lapnak a Corinthiansban focizó klasszis.

Fabiano Farah, a játékos menedzsere reggel még nem erősítette meg a hírt, miszerint Ronaldo visszavonul, de elmondta, ez is benne van a pakliban.

A Libertadores Kupából az elmúlt héten kiesett a Corinthians, és a csapat szurkolói ezt nehezményezték is. A drukkerek megrongálták a játékosok autóit, és követeket dobáltak a csapat buszára is.

Ebben a videóban látszik, ahogyan csapattársaitól búcsúzik:

A 34 éves játékos azt mondta, mindez mélyen elgondolkoztatta, és megerősítette benne az elhatározást. Ronaldo egy éve nem rúgott gólt, és úgy érzi, fizikailag sem képes már maximális teljesítményre.

Egy 18 éves karrier ért véget. Ronaldo a PSV-ben tűnt fel Európában, ezt követően a Barcelona játékosa lett, hogy azután az Internazionale, a Real Madrid és a Milan drukkereinek kedvencévé váljon. 1996-ban, 1997-ben és 2002-ben a FIFA az Év játékosának választotta.

Többször is súlyos sérülések hátráltatták, de mindannyiszor talpra állt és csúcsformába került, például a 2002-es vb előtt is.

A 2002-es világbajnokságon a németeknek lőtt két gólja:

A brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, a nemzeti csapatban 97 alkalommal szerepelt és 62 gólt szerzett.

AJÁNLOTT LINK:

Ronaldo bejelenti visszavonulását (espn.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik