Foci

Rooney csodagólja döntött a City ellen

A városi derbit a Manchester United nyerte meg, köszönhetően a támadó ollózós góljának.

Az 5. percben David Silva óriási helyzetbe került az Old Traffordon a Premier League szombati rangadóján. A spanyol azonban ezúttal nem talált a kapuba úgy, mint szerdán, a Kolumbia elleni válogatott meccsen.

Ha bemegy a gól, minden másképpen történt volna a hátralévő negyven percben a félidőig. Nem ment be, és annak ellenére, hogy a City alapvetően most is a biztonságra törekedett, azért jóval veszélyesebben focizott, mint az “őszi” odavágón, amely 0-0-s eredményt hozott.

A 41. percben aztán egészen parádés gólt szerzett a Manchester United. Van der Saar rúgta ki a labdát, a City a térfelének közepén a labda Rooney hátáról pattant Giggs elé. A veterán középpályás egyből Nani felé tette a lasztit, aki remekül vette azt le, és kilőtte Joe Hart kapuját.

Itt van Nani vezető találata:

A szünetig még történt egy gyanús kezezés a United 16-osán belül, de Evra inkább a mellével ért a labdához – azt sem szándékosan tette.

A második félidőben folytatta stabil játékát a City, látszott, mennyire precíz a taktika, és ennek végül eredménye is lett, annak ellenére, hogy tudatosnak semmiképp sem nevezhető akció végén született az egyenlítő gől. Dzeko lőtte kapu felé a labdát, ami David Silva hátáról pattant a United kapujába.

Itt az egyenlítés:


szólj hozzá: Mu1-1MaC

A 78. percben aztán Wayne Rooney megvillantotta, miért extraklasszis focista: egy jobb oldali beadást a kapunak háttal állva, ollózva bombázott a kapuba. Csodagól, amely nem volt benne a levegőben – ismét vezetett a United.

Itt van a szezon gólja Rooneytól:


szólj hozzá: Mu2-1MaC

Nem volt egy eszeveszetten izgalmas meccs, ez pedig továbbra is azt bizonyítja, hogy a Manchester City nem képes igazán bombafocira, márpedig ez mindenképpen szükséges lenne ahhoz, hogy átlépje saját árnyékát.

A United továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát, most ismét a mögötte lévőkön a sor.

Eredmény, Premier League:

Manchester United – Manchester City 2-1 (1-0)
gól:
Nani (41.), Rooney (78.), illetve David Silva (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik