Foci

Ronaldo duplázott, nyert a Real

A spanyol bajnokság 22. fordulójában a Real Madrid hazai pályán 3-1-re verte a Real Sociedadot.

Mozgalmasan kezdődött az összecsapás, majd Kaká szerezte meg a vezetést a nyolcadik percben a hazaiaknak egy jól eltalált lökettel, majd nem sokkal később egyenlíthetett volna a Sociedad: egy emelésnél Casillas bénázott és Tamudo elé ütötte a labdát, azonban hatalmas bravúrral védeni tudta a csatár löketét jóvá téve hibáját.

Nem sokkal később Kaká passza után Cristiano Ronaldo talált be, a portugál klasszis góllal ünnepelt, ugyanis szombaton töltötte be a 26. életévét. Ronaldo a hajrában is betalált, beérve ezzel a góllövőlista élén a tegnap triplázó Lionel Messit.

Fordulás után kiegyenlítődött a játék, bár így is a Real Madridnak volt több lehetősége az újabb gólra, Kaká egy ízben a felső lécet is eltalálta. Szűk húsz perc volt vissza, amikor Tamudo szépített: lövését Casillas védte bravúrral, a kipattanó azonban a frissiben beállt Albiolról saját hálójába jutott.

A folytatásban Adebayor puskázott el még egy óriási lehetőséget (nem az elsőt az összecsapáson), majd meglőtte első madridi gólját, 4-1 lett a vége. Győzelme ellenére a Real Madrid tisztes távolból, hétpontos hátrányból követi a Barcelonát.

A játéknap korábbi meccsén a Sevilla hazai pályán nem bírt a Málaga együttesével.

Eredmény:
Real Madrid – Real Sociedad 4-1 (Kaká 8., Cristiano Ronaldo 21., 42., Adebayor 89. ill. Arbeola 72. – öngól)
Sevilla – Málaga 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik