Foci

Idegenben botlott a Milan

A Serie A listavezetője nem bírt a Genoa együttesével a vasárnapi játéknapon.

Az olaszországi magyar rangadón a hazai pályán játszó Bresciában Vass Ádám csak a kispadon tartózkodott a kezdő sípszó pillanatában, másik honfitársunk, Rudolf Gergely ellenben ott volt a Bari kezdőjében.

A hazaiak szereztek vezetést a 17. percben, Diamanti köszönt be büntetőből, ez pedig annak ismeretében, hogy a Bari a legutóbbi három meccsén kikapott idegenben, nem volt jó ómen a vendégek szempontjából. Nem is jött össze az egyenlítés a végére, 2-0-ás győzelmével a Brescia nyolc pontra növelte a két együttes közti különbséget. A Bari egyre nehezebb helyzetbe kerül a bentmaradásért folytatott harcban.

Vass ezúttal a kispadon ragadt, a túloldalon Rudolf végigjátszotta a találkozót.

Mindeközben az AC Milan együttese Genovában szenvedett, hiába volt a milánóiak mezőnyfölénye és Pato gólja (Ibarhimovic adott zseniális gólpasszt), Floro Flores az első felvonás hajrájában egalizálni tudott.

A második játékrészben ugyan mind a két csapatnak megvoltak a maga lehetőségei, több találat már nem született, a Milan előnye csak három pontra olvadt a Napolival szemben.

Ugyanis a Nápolynak sikerült hoznia a kötelezőt a Cesena elleni bajnokin, külön öröm a csapat számára, hogy a rivális Lazio fontos két pontot hullajtott el hazai pályán a Chievo ellen. A Palermo a Lecce otthonában nyert egy gólzáporos meccsen.

A fordulóból még hátravan az Inter és a Roma vasárnap esti csúcsrangadója.

Eredmények:
Bologna – Catania 1-0 (Portavona 41.)
Brescia – Bari 2-0 (Diamanti 17. – 11-esből, Caracciolo 90.)
Genoa – Milan 1-1 (Floro Flores 45. ill. Pato 29.)
Lazio – Chievo 1-1 (Hernanes 45. ill. Bostjan 64.)
Lecce – Palermo 2-4 (Giacomazzi 17., Jeda 50. ill. Miccoli 45., Pastore 57., Hernandez 60., Ilicic 62.)
Napoli – Cesena 2-0 (Cavani 13., Sosa 90.)
Parma – Fiorentina 1-1 (Amauri 15. ill. D’Agostino 49. – 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik