Foci

A Pool elrontotta Torres bemutatkozását

A Liverpool a Chelsea otthonában nyert 1-0-ra a Premier League vasárnapi csúcsrangadóján.

A Chelsea hazai pályán igen támadó szellemben lépett pályára, elöl a sztárigazolás Fernando Torres kezdett Didier Drogbával, míg mögöttük Nicolas Anelkának szavazott bizalmat Carlo Ancelotti vezetőedző.

A találkozónak azon túl, hogy egy igazi rangadó külön pikantériát adott az is, hogy a spanyol épp a Vörösök gárdájától érkezett Londonba brit átigazolási rekordnak megfelelő összegért.

Mind a két oldalon sok volt a hiba a játékban, majd bő fél óra elteltével helyzetbe került Torres Drogba remek szöktetését követően, azonban Carragher nagyszerű ütemben lépett bele a lövésbe. Kisvártatva a túloldalon akadt gólszerzési lehetőség, Maxi Rodriguez azonban a kapu torkából a lécre lőtte Gerrard középre tett labdáját.


Chelsea – Liverpool MAXI www.rojadirecta.es
Uploaded by kehl3. – More professional, college and classic sports videos.

A második félidő elején lecserélték Torrest, majd nem sokkal később vezetést szerzett a Liverpool: Gerrard jobboldali beadására Cech kapus mellett ketten is érkeztek, azonban mindenki megijdet a másiktól, a játékszer így Meireles elé került, a portugál nem hibázott.

A folytatásban a Liverpool érthetően az eredmény tartására törekedett, a londoniak pedig nem találták a fogást ellenfelükön, így maradt az 1-0-ás vendéggyőzelem. A Chelsea nem tudta kihasználni a többiek botladozását, a Pool pedig szárnyal Dalglish irányítása alatt, már a 6. a gárda.

A játéknap másik mérkőzése is rangadó volt, méghozzá kiesési: a West Ham United a Birmingham Cityt fogadta, a vendégek Zsigics 65. percben szerzett góljával csikarták ki a három pontot.

Eredmények:
Chelsea – Liverpool 0-1 (Meireles 69.)
West Ham United – Birmingham City 0-1 (Zsigics 65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik