Foci

Íme a Vasas új tulajdonosa

Markovits László, a klub ügyvezető elnöke és Faragó Attila, a Híd Akvizíciós Zrt. vezérigazgatója írta alá a szerződéseket.

A megállapodás értelmében a cég az angyalföldi labdarúgóklub 99 százalékát vásárolta meg pénteken, de a Híd Akvizíciós Zrt. a továbbiakban a Vasas Akadémia irányításában is részt vesz.

A vasassc.hu-n megjelent közleményből kiderül, hogy a zrt. profilja a vállalatok felvásárlása, majd azok működésének optimalizálása, továbbá önkormányzatok gazdálkodásának elősegítése átlátható finanszírozási struktúra kiépítésén, hatékony költségcsökkentési program kialakításán és likviditás megőrzését biztosító pénzügyi szolgáltatások nyújtásán keresztül.

Faragó Attila vezérigazgató a honlapnak elárulta, „találkoztak” az elképzeléseik a klub vezetésével, a választásuk pedig azért esett a Vasasra, mert az eladósorban lévő együttesek közül ez tűnt a legvonzóbbnak. Hozzátette, a jelenlegi stábbal teljes mértékben elégedettek, a Híd Akvizíciós Zrt. elsősorban a pénzügyi és a vállalatvezetési vonalon szeretne részt venni a napi munkában.

Kötelességüknek érzik, hogy masszív szurkolótáborral rendelkező együttes legyen a piros-kék gárda.

Faragó azzal zárta mondandóját, hogy az akadémiának nagy szerepet szánnak, mint fogalmazott, nem szeretnék, ha a Vasas idegenlégiósok gyűjtőhelye lenne. A mostani keretet képesnek tartja arra, hogy az elsődleges célt, vagyis a sima bentmaradást kiharcolja.

AJÁNLOTT CIKK:

Megkötötték a szerződést! (vasassc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik