Foci

Nyertek a nagyok Angliában

Az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United is sikerrel vette a Premier League hétközi fordulóját. Wayne Rooney duplázott.

A Chelsea (még Fernando Torres nélkül) igen gólgazdag és fordulatos mérkőzést játszott a Sunderland otthonában, melyen a hazaiak már a harmadik percben megszerezték a vezetést. Nem sokkal később Elmohamady buktatta a tizenhatoson belül Cole-t, a megítélt büntetőt Frank Lampard értékesítette – Gordon rossz irányba mozdult –, majd a Fekete Macskák pillanatnyi zavarát Kalou használta ki Anelka passzát követően.

Az első félidei adok-kapok itt még nem ért véget, Richardson szabadrúgása pattant meg a sorfalon becsapva Petr Cech kapust, 2-2-vel ért véget ez a fantasztikus félidő. A második felvonás elején a Chelsea dominált, Gordon még fantasztikus védést mutatott be Lampard lövésénél, Terry azonban büntetett a kipattanóból. A végén Anelka is beköszönt, a csapattársak így egy 4-2-es győzelemmel kedveskedtek újdonsült csapattársaiknak, Torresnek és David Luiznak.

Mindeközben a másik londoni csapat, az Arsenal hazai pályán igencsak megszenvedett az Evertonnal, a vendégek egészen az utolsó húsz percig vezettek Saha első félidei góljával, ekkor azonban a nem sokkal korábban beálló Arsavin mattolta Howard kapust, majd Koscielny bólintott a hálóba, rögvest 2-1-re módosult az állás. Mivel több gól már nem született, az Ágyúsok három ponttal gazdagodtak és tapadnak a Vörös Ördögökre.

Az Arsenal mérkőzése:


szólj hozzá: Ars 2-1 Ever

Az eddig veretlen, és nem mellesleg listavezető Manchester United is hazai pályán volt érdekelt a Premier League soros fordulójában, az utóbbi időben a tőle megszokottnál visszafogottabban teljesítő Wayne Rooney keretbe foglalta az első félidőt: az első (a kapus van der Sar jegyezte a gólpasszt) és az utolsó pillanatokban is beköszönt.

Rooney villámgólja:


M1-0A

Simão | Myspace Video

Fordulás után az Aston Villa nemrég igazolt angol válogatott támadója, Darren Bent szépített, Rooney azonban gólt lövetett Vidiccsel, 3-1 lett a vége, a United tovább robog az élen.

A West Bromwich és a Wigan alsóházi rangadóján osztozkodtak a pontokon a felek.

Eredmények:

Arsenal – Everton 2-1
gólok:
Arsavin 71., Koscielny 76., illetve Saha 25.

Sunderland – Chelsea 2-3
gólok:
Bardsley 3., Richardson 27., illetve Lampard 15. – 11-esből, Kalou 23., Terry 59.

Manchester United – Aston Villa 3-1
gólok:
Rooney 1., 45., Vidics 64., illetve Bent 59.

West Bromwich Albion – Wigan Athletic 2-2
gólok:
Odemwingie 5., Fortune 79., illetve N’Zogbia 20., Watson 43.

A másodosztályban, azaz a Championshipben Priskin Tamás és Fülöp Márton is a kezdőben kapott helyet a Derby County otthonában vendégeskedő Ipswich Townban. Ugyan a hazaik korán vezetést szereztek, a Traktorosok végül 2-1-re nyerni tudtak.

Eredmény:

Derby County – Ipswich Town 1-2
gólok:
Bueno Calvo 7., illetve Bullard 28., Norris 68.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik