Foci

Madridi gyásznap: Vadóczék legyőzték a Realt

Az Atlético hazai pályán, a Real idegenben kapott ki a spanyol bajnokságban.

Az Európa Liga-győztes csapaton az Athletic Bilbao fogott ki, igaz a vendégek sikeréhez kellett Perea gyors kiállítása is, a védőt már a 39. percben zuhanyozni küldte a játékvezető. Az emberfórt már az első játékrészben kihasználta a baszk csapat, Toquero duplája eredményezett győzelmet.

A Matracosok nagy lehetőséget szalasztottak el, egy esetleges győzelemmel megelőzhették volna riválisukat, így öt pontra duzzadt a két együttes közti különbség.

A nagytestvér Real Madrid az Osasuna otthonában vendégeskedett és ugyan uralta a játékot az első félidőben, nem tudott mit kezdeni mezőnyfölényével, a hazaiak nagyszerűen védekeztek – meg amúgy is mindig felszívják magukat a blancók ellen.

A félidőben beállt a magyar válogatott Vadócz Krisztián és nem túlzás azt állítani, hogy sokkal rendezettebb lett vele a pamplonai középpálya.

A 62. percben aztán megszerezte a vezetést az Osasuna, Aranda tette a labdát Camunas elé, a csapattárs pedig a kapufa segítségével Casillas hálójába lőtt. Hármat cserélt ekkor José Mourinho, bejött a friss szerzemény Emmanuel Adebayor is, azonban az egyenlítés csak nem akart összejönni.

A hajrában aztán Vadócz került nagy helyzetbe, azonban üres kapura lőtt labdájába belevetődött egy védő, pedig könnyedén eldönthette volna a három pont sorsát. A végén még a drukkerek pályára dobott labdákkal zavarták meg a Real játékosait, több gól pedig már nem született, 1-0 lett a vége.

Az Osasuna nyolc nyeretlen mecs után örülhetett ismét győzelemnek, a Real Madrid pedig hétpontos hátrányba került a Barcelonával szemben.

A csereként beálló Vadócz Krisztián egy félidőnyi játékkal is csapat egyik legjobbja volt, a támadásokból és a védekezésből is kivette a részét, a hajrában pedig begyűjtött egy sárgát műesésért.

Eredmények:
Atlético Madrid – Athletic Bilbao 0-2 (Toquero 45., 64.)
Osasuna – Real Madrid 1-0 (Camunas 62.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik